Municipalitatea cumpără flori de la fosta Pomacost: valoarea achiziției depășește 50.000 de euro

2
183
Imagine cu rol ilustrativ

Primăria Constanța cumpără răsaduri de flori. Valoarea achiziției este de 226.483 de lei fără TVA, adică 269.514 lei cu TVA (54.358 de euro). Firma care va livra florile este Garden Shop Services (fosta Pomacost), o firmă cunoscută în Constanța.

Municipalitatea lansa, în luna martie a.c., achiziția pentru furnizarea răsadurilor de flori. „Necesitatea prezentei achiziții directe survine pe fondul necesității amenajării suprafețelor care sunt reprezentate de rabatele pentru flori în diferite zone publice din municipiul Constanța, pentru înfrumusețarea acestor zone care devin «insule de culoare» într-un peisaj complet, cât și pentru petrecerea timpului liber al cetățenilor într-un mediu cât mai relaxant. Prin plantarea răsadurilor de flori, Municipalitatea va crește aspectul estetic atractiv al mediului urban, în contextul turistic pe care îl are Constanța“, se arata în Caietul de sarcini. Cantitate totală este de 88.700 de flori. Durata contractului este de șase luni de la data înregistrării și semnării acestuia de ambele părți.

Garden Shop Services SA (fosta Pomacost) se ocupă de activități de întreținere peisagistică. Administratorul firmei este Maria Lucia Pera. Acționar majoritar este Laurențiu Bălănescu. Mihai Popa și Florentina Popa se mai află printre acționari.

Primarul Constanței, Vergil Chițac, cât și Horia Constantinescu, șeful Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, ar fi vizați într-un dosar DNA, în contextul unor plăți nelegale către Garden Shop Services, fosta Pomacost.

Societatea comercială se numără și printre ofertanții pentru achiziția lansată de Primăria Constanța, în valoare de aproximativ 25 de milioane de euro, pentru întreținerea spațiilor verzi.

Petruț IACOB

Citește și:

2 COMENTARII

  1. Sa cumpere floricele ,ca a distrus tot gazonul a scos gardul a rupt copacii .Sa ia floricele si sa si le puna pe mormant sau lui masa daca are nevoie .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.