Municipalitatea plătește peste 60.000 de euro pentru zece foișoare, unei firme din Timișoara

1
213
Foișor salvamari. FOTO Cristi Bocănilă

Primăria Constanța a încheiat un contract cu o firmă din Timișoara, pentru achiziția a zece foișoare pentru salvamari. Achiziția ajunge la 263.220 de lei fără TVA, adică 313.231 de lei cu TVA (63.146 de euro).

Firma câștigătoare este Raris SRL, cu sediul în Timișoara. Aceasta a fost înființată în 1992 și se ocupă de „fabricarea de construcții metalice și părți componente ale structurilor metalice“. Administrator este Iliesen Manuela Violeta Beca, care este și asociat, alături de Iliesen Adrian Amos Beca. În cadrul firmei sunt asociate și firmele Raris&Weiss International SRL și Raris Grup SA. În anul 2021, societatea comercială a avut o cifră de afaceri de 4.500.238 de lei, un profit net de 53.885 de lei și 31 de angajați, potrivit listafirme.ro.

„SC Raris SRL este o societate cu capital privat, având ca obiect de activitate producerea și comercializarea scărilor, platformelor și schelelor metalice. Grupul de firme, reunit sub denumirea generică de Raris Grup, este format din șase societăți comerciale având același acționariat. Astfel, producția este asigurată de Raris SRL, Raris & Weiss International SRL și Raris Grup SA, iar distribuția de Raris DistriNord SRL, Raris DistriEst SRL și Raris DistriSud SRL“, se arată pe site-ul firmei.

Alte 3,4 milioane de lei pentru serviciul de salvamar și puncte de prim ajutor în Constanța și Mamaia

Totodată, Primăria Constanța va achita, în acest an, peste 3,4 milioane de lei pentru serviciul de salvamar și puncte de prim ajutor pe plajele din Constanța și din stațiunea Mamaia, conform contractului semnat cu Asociația Națională a Scafandrilor Profesioniști și Salvamarilor din România.

Și în 2022 Primăria Constanța a plătit peste 3,4 milioane de lei pentru serviciul de salvamar și puncte de prim ajutor în Constanța și Mamaia. Anul trecut, Primăria Constanța lansa această licitație pe 21 aprilie. Atunci valoarea acesteia era de 3.487.845,82 lei fără TVA. Contractul a fost semnat în luna mai a anului 2022.

Petruț IACOB

1 COMENTARIU

  1. Mai bine achiziționa 10 submarine, să le comande în luptă dreaptă dl. amiral/primar chițac.
    Are bani primăria … de parandărături.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.