Proiectul de construire a unui bloc în Palazu Mare, de familia Naciadi din Tulcea, la mâna consilierilor locali

0
868

Proiectul afaceriștilor Enache și Magdalena Naciadi care vizează construirea unui bloc cu șase etaje în cartierul Palazu Mare, se va afla pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Municipal ce va avea loc în data de 26 mai a.c. Este vorba de proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu – Construire imobil S+P+6E+etaj tehnic – locuințe colective cu spații comerciale la parter.

La începutul anului 2023, Municipalitatea a afișat raportul informării și consultării publice, iar constănțenii nu au depus contestații. Tot în luna ianuarie 2023, la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța a fost depus un memoriu de prezentare al obiectivului de investiții. Ulterior, proiectul s-a aflat pe masa Comisiei tehnice de amenajarea a teritoriului și urbanism. Documentația are la bază Certificatul de urbanism numărul 3048/04.10.2021, eliberat de Primăria Municipiului Constanța, și urmărește „realizarea unei compoziții coerente din punct de vedere urbanistic, configurarea esteticii ansamblului compozițional în zona studiată, mobilare a terenurilor libere și încadrarea în compoziția întregului ansamblu – PUZ Tomis Plus, Palazu Mare“.

Astfel, pe terenul în suprafață totală de 833 mp, se va edifica un imobil cu regim de înălțime de S+P+6ET+Etaj Tehnic, cu funcțiunea de locuințe colective. Vor fi 18 apartamente, din care doisprezece cu trei camere și șase cu două camere. La parter va fi amenajat un spațiu comercial, dar și accesul la locuințe, adică casa scării. La subsol va fi un adăpost de apărare civilă, cu o capacitate de 48 de persoane, dar și alte spații de depozitare. În incinta terenului vor fi amenajate și 18 locuri de parcare.

Valoarea investiției este 5.008.462,90 lei, iar perioada de implementare, de trei ani de la data emiterii autorizației de construire.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.