Primăria Constanța a încheiat achiziția pentru achiziția și montarea mobilierului urban în vederea amenajării unor zone de picnic. Municipalitatea va plăti 454.640 de lei, fără TVA, adică 541.021 de lei, cu TVA ( 110.025 euro). Firma câștigătoare a contractului este Urbio Palagio SRL, din județul Sibiu.
Astfel, conform contractului, vor fi furnizate și montate următoarele produse: Un set din beton armat prefabricat pentru zonă de picnic, care conține două bănci și o masă (30 de mese, 60 de bănci) Grătar din beton armat prefabricat pentru zonă de picnic – 34 de bucăți Coș de gunoi din beton armat prefabricat – 50 de bucăți Bancă de odihnă arcuită din beton armat prefabricat, tip 1 – 30 de bucăți Bancă de odihnă din beton armat prefabricat, tip 2 – 20 de bucăți.
Detalii despre firma câștigătoare
Urbio Palagio SRL este o firmă înființată în anul 2016, cu sediul în satul Șelimbăr din județul Sibiu. Administratori sunt Sterca Daniel și Avram Evelin Aurel. Cei doi sunt și asociați, dar și beneficiari. Firma a avut în anul 2021 o cifră de afaceri de 2.881.954 de lei, un profit net de 298.466 de lei și șapte angajați (număr mediu). Urbio Palagio SRL se ocupă cu comerțul cu ridicata al altor mașini și echipamente, potrivit datelor publicate de listafirme.ro.
Urbio Palagio SRL a câștigat, în acest an, printre altele, licitația pentru achiziționarea unor 500 de coșuri de gunoi stradale, lansată de Primăria Timișoara. Valoarea acesteia a fost de 310.000 de lei, fără TVA.
Context:
Două firme au fost interesate de achiziția lansată de Primăria Constanța la sfârșitul lunii august a.c., privind mobilierul urban pentru amenajarea unor zone de picnic. Una dintre firme are ca asociat majoritar Sectorul 3 al municipiului București, primărie condusă de Robert Negoiță. Este vorba despre Administrare Active Sector 3 SRL. Cealaltă firmă, Urbio Palagio SRL, are sediul în satul Șelimbăr din județul Sibiu.
Prin această achiziție, municipalitatea susține că, astfel, vor fi soluționate unele din problemele ridicate de cetățeni.
„Prin realizarea achiziției, autoritatea contractantă preconizează că vor fi soluționate unele dintre problemele ridicate de cetățenii municipiului, precum creșterea numărului de mobilier urban pentru picnic, care la acest moment este insuficient în raport cu solicitările acestora, asigurarea unii confort decent, totodată răspunzând necesităților ce vizează aspecte aspecte precum sustenabilitatea, estetică, funcționalitatea, durabilitatea, minima întreținere, rezistența ridicată, dar nu în ultimul rând armonia estetică cu mediul înconjurător”, se mai arată în caietul de sarcini.
Primăria Constanța mai susține faptul că mobilierul urban pentru amenjarea zonelor de picnic din municipiu este „insuficient în raport cu necesitățile concrete ale cetățenilor”.
„La momentul actual, mobilierul urban pentru amenajarea zonelor de picnic din municipiul Constanța este insuficient în raport cu necesitățile concrete ale cetățenilor municipiului, având în vedere numeroasele solicitări de înlocuire în parcuri, zone de agrement sau alte zone destinate publicului. De asemenea se impune înlocuirea pieselor de mobiler urban pentru picnic deteriorate sau învechite cu altele nou de calitate superioară care necesită minimă întreținere, cu design deosebit, integrat amenajărilor urbane recente”, potrivit caietului de sarcini.
Petruț IACOB
Citește și: Peste 121.000 de euro pentru amenajarea unor zone de picnic la Constanţa – focuspress.ro