Virozele și pneumoniile fac ravagii la Constanța: internări mai ales în rândul copiilor

0
3164

Sfârșitul anului a venit cu o ”explozie” de cazuri de viroze, pneumonii, dar au fost înregistrate și cazuri de gripă, la Constanța. Spitalele funcționează aproape la capacitate maximă, iar mulți dintre cei internați sunt copii.

Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică (DSP) Constanța, în săptămâna 19 – 25 decembrie, la nivelul județului Constanța erau înregistrate 5.629 de cazuri de infecții de căi respiratorii superioare (viroze), 1.041 cazuri de pneumonii și 21 de gripă.

La Spitalul de Boli Infecțioase, miercuri, 28 decembrie, sunt internați 36 de pacienți cu afecțiuni respiratorii, dintre care copiii sunt 22. De asemenea, 22 de pacienți sunt internați cu gripe, dintre care 14 sunt copii. Reprezentanții unității spitalicești au precizat că se internează mulți pacienți în weekend, când se supraaglomereaza spitalul.

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, în perioada 19 – 25 decembrie, s-au prezentat 53 de pacienți cu afecțiuni respiratorii, dintre care 39 au fost internați. Mai toți sunt copii.

L.B.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.