Municipalitatea vrea să cheltuie peste 20.000 de lei pentru monitorizare media: în prezent, o companie condusă de o firmă din Polonia asigură serviciul

0
199
Primăria Constanța

Primăria Constanța achiziționează serviciul de monitorizare media a activității instituției. Valoarea estimată a licitației este de 20.400 de lei fără TVA (1.700 de lei fără TVA/lună).

Monitorizarea media va acoperi toate publicațiile din presa centrală și locală (presa scrisă, radio, TV, on-line și social media). Sursele monitorizate vor fi selectate în funcție de relevanță și notorietate, tiraj, audiență, rezultate trafic on-line și Google Rank, se arată în anexa Referatului de necesitate privind achiziția.

Primăria Constanța susține că trebuie să fie selectate toate materialele care fac referire la instituție și cele subordonate acesteia.

„Raportul zilnic de monitorizare se va transmite sub forma unui document electronic integrat, grupat pe subiecte. Fiecare subiect va conține referirile din print, radio, TV, online și social media. Vor fi selectate toate materialele care fac referire la Primăria Municipiului Constanța, Consiliului Local al Municipiului Constanța și instituțiile subordonate acestuia, proiecte, acțiuni și declarații ale reprezentanților Primăriei Municipiului Constanța, evenimente importante finanțate de Municipalitate sau la care participă reprezentații ai Municipalității, pe baza a peste 70 de cuvinte-cheie“, potrivit documentului.

Astfel, va fi transmis un raport zilnic către Primăria Constanța.

„Se vor specifica paragrafele în care a fost menționat cuvântul-cheie. Informațiile ce vor fi incluse în raport: numele publicației/postului, titlul, autorul articolului, data apariției, link articol, suprafața/durata, audiența. Raportul zilnic se va transmite între orele 7.00 și 8.00 AM, pe adresele de e-mail indicate de Primăria Municipiului Constanța“, conform anexei.

Primăria Constanța a lansat o achiziție pentru monitorizarea media a instituției și anul trecut. Atunci, Municipalitatea aloca 2.500 de lei fără TVA/lună, 30.000 de lei fără TVA/an.

O companie condusă de o firmă din Polonia se ocupă de monitorizarea media pentru Primăria Constanța, în prezent

Reprezentanții Primăriei Constanța ne-au precizat că acest serviciu a fost externalizat încă de anul trecut, iar în acest sens a fost încheiat un contract cu Media Trust România. Acesta se încheie la data de 20 mai 2023, au mai spus reprezentanții instituției.

„Suntem o echipă de peste 60 de specialişti, cu experienţă care monitorizează publicaţiile media. Din 1999, căutăm, analizăm și arhivăm informațiile apărute în mass-media. Elaborăm rapoarte și analize pentru diferite branduri și companii“, se arată pe site-ul companiei.

MediaTrust Romania SRL este o firmă din București, înființată în anul 1999. Firma se ocupă de activități ale agențiilor de publicitate. Administratori sunt Bogdan Georgică Apostol și Pawel Wladyslaw Sanowski. Asociat majoritar este firma Instytut Monitorowania Mediow SP Z.O.O, din Polonia. Alt asociat este Bogdan Georgică Apostol. În anul 2021, firma a avut o cifră de afaceri de 8.308.798 de lei, un profit net de 978.827 de lei și 51 de angajați, potrivit listafirme.ro.

Petruț IACOB

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.