Municipalitatea vrea să repare mai multe sirene de alarmare a populației: achiziția depășește 60.000 de euro

0
68
sursa foto: Primăria Constanța

Primăria Constanța achiziționează servicii de mentenanță pentru sirenele electrice și electronice din municipiu. Valoarea estimată este de 253.334,80 lei, fără TVA, adică 301.468,41 lei, cu TVA (61.197,10 euro).

În cadrul achiziției este vorba de 39 de sirene electrice, 15 sirene electronice și un dispecerat de alarmare, potrivit Caietului de sarcini.

„Achiziția serviciului de mentenanță (verificare, întreținere, intervenții în regim de urgență și reparații) la 39 sirene electrice, 15 sirene electronice (din care una mobilă) și un dispecerat de alarmare care fac parte din sistemul de alarmare publică al municipiului Constanța“, se arată în document.

Municipalitatea a precizat și care ar fi rezultatele preconizate în urma prestării acestor servicii:

– reducerea costurilor asociate utilizării sistemelor/echipamentelor,

– maximizarea disponibilității sistemelor/echipamentelor,

– menținerea sistemelor/echipamentelor în parametri optimi de funcționare,

– minimizarea întreruperilor în activitatea autorității contractante din cauza indisponibilității temporare și/sau permanente a sistemelor/echipamentelor,

– reacție rapidă în cazul unui incident,

– îmbunătățirea securității în utilizarea sistemelor/echipamentelor pentru minimizarea riscului de accidente sau pericole iminente.

Context

Primăria Constanţa intenționa să achite 894.000 de lei, adică 180.611,51 euro, în vederea achiziției unor sirene electronice pentru alarmarea populației. În rectificarea bugetului municipiului Constanța adoptată pe 30 septembrie a.c., în cadrul ședinței ordinare, la capitolul 61 – Ordine publică și siguranță națională, la dotări independente și utilaje, au fost înscrise pozițiile 6 și 7, nou create, după cum urmează:

– se înscrie poziția 6 nou creată „Achiziția a 9 sirene electronice pentru alarmarea populației”, cu suma de 685.000 de lei din bugetul local

– se înscrie poziția 7 nou creată „Achiziția a 23 cofrete inteligente pentru sirene electronice”, cu suma de 209.000 de lei din bugetul local.

Petruț IACOB

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.