Municipiul Tulcea nu intră în carantină, a precizat prefectul Carmen Caloianu

0
298
Polițiștii verifică respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19. FOTO Cătălin SCHIPOR

Județul Tulcea are până astăzi, 12 noiembrie, 1.991 de cazuri din numărul total declarat la nivel național de 334.236 de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), ceea ce înseamnă un procent mic. Incidența la mia de locuitori este de 1,7 pe județ și de 3,15 pe municipiu.

La data de 12 noiembrie, 48 de noi cazuri de persoane depistate cu COVID-19 au fost înregistrate în județul Tulcea, numărul total ajungând la 1991, iar 1038 se află în carantină la domiciliu.

La această dată, 500 de persoane sunt încă internate sau izolate la domiciliu, din care 83 internate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea, Secția de Boli Infecțioase, 345 izolate la domiciliu, iar 1412 persoane au fost declarate vindecate. De asemenea, până acum au fost înregistrate 79 de decese.

În ceea ce privește incidența persoanelor bolnave de COVID-19 la mia de locuitori, dacă la nivel de județ este de doar 1,7 la nivel de municipiu, aceasta a trecut de 3,5. Autoritățile spun însă că nu există motive de îngrijorare.

Nu s-a pus în discuție instituirea carantinei pentru municipiul Tulcea. Sunt măsurile care au fost luate și prin respectarea cărora sperăm reducerea apariției de noi cazuri și scăderea astfel a incidenței“, a declarat Carmen Caloianu, prefectul județului Tulcea.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.