VIDEO-UPDATE. USR și PLUS nu au candidat comun pentru una din funcțiile de vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța

0
480

La această oră se desfășoară prima ședință a noului Consiliu Județean Constanța. Pe ordinea de zi se află și proiectul de hotărâre privind alegerea celor doi vicepreședinți. Grupurile consilierilor județeni și-au exprimat propunerile pentru cele două funcții, U.S.R. și P.L.U.S. neavând candidat comun.

În cadrul primei ședințe a noului Consiliu Județean Constanța, ce se desfășoară în Sala „Remus Opreanu“, s-au făcut propunerile fiecărui grup de aleși județeni pentru cele două funcții de vicepreședinte. Din partea P.N.L. este propus Stelian Gima, iar apoi a venit surpriza: U.S.R. și P.L.U.S. Constanța nu au candidat comun. Din partea U.S.R. Constanța este propus Petre Enciu, iar din partea P.L.U.S. Constanța, Edward Ilyus Nedelcu.

În aceste momente, are loc votul secret al aleșilor județeni.

Noii vicepreședinți ai Consiliului Județean Constanța sunt: Stelian Gima (P.N.L.) și Petre Enciu (U.S.R.).

UPDATE. Ordinea de zi include următoarele proiecte de hotărâre:

1. Depunerea jurământului de către trei consilieri județeni.

Au depus jurământul Mihaela Antoanela Scrieciu (P.N.L.), Răzvan Filipescu (PRO România) și Horia Țuțuianu (P.S.D.)

2. Proiect de hotărâre privind constituirea comisiilor de specialitate ale Consiliului Județean Constanța mandatul 2020 – 2024.

3. Proiect de hotărâre privind constituirea comisiei de numărare și validare a voturilor exprimate de consilierii județeni în cadrul procedurii votului secret, mandat 2020 – 2024.

4. Alegerea vicepreședinților Consiliului Județean Constanța.

Nu au votat consilierii județeni P.M.P., Claudiu Palaz, Ștefan Cristian Chiriac și Virgil Cristian Senopol, care s-au abținut.

În urma exprimării votului secret, au fost obținute următoarele rezultate: 26 de voturi pentru consilierul județean P.N.L. Stelian Gima, 22 de voturi pentru consilierul județean USR Petre Enciu și 3 voturi pentru consilierul județean P.L.U.S. Edward Nedelcu.

Astfel, noii vicepreședinți ai Consiliului Județean Constanța sunt: Stelian Gima (P.N.L.) și Petre Enciu (U.S.R.).

5. Proiect de hotărâre privind rectificarea Bugetului de venituri și cheltuieli şi a Listei de investiţii pe anul 2020, pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța. Inițiator: Preşedintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu;

6. Prezentarea proiectului de hotărâre privind punerea în aplicare a prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.70/2020 în domeniul transportului public județean de persoane, prin curse regulate, în Județul Constanța, în vederea asigurării procedurii de transparență decizională conform Legii nr.52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, republicată. Inițiator: Preşedintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu.

Consilierul județean P.S.D. Horia Țuțuianu susține că proiectul contravine legii, deoarece nu este menționată și sursa de finanțare.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.