Mutări interesante la FC Farul

0
258

Farul a început 2021 prost. Marinarii și-au pierdut cel mai bun jucător. Viorel Lică a semnat, chiar în ziua reunirii alb-albaștrilor, cu rivala Petrolul. Între timp echipa lui Ianis Zicu s-a mai despărțit de doi jucători: Andrei Udeanu și Denis Hordouan. Farul a încheiat cu aceștia raporturile contractuale pe cale amiabilă.

Echipa fanion a orașului a reușit însă și două transferuri cel puțin interesante.

 Ilie Damașcan are 25 de ani și este un atacant pr sânge provenit din Republica Moldova. Damașcan are un CV atrăgător: este dublu câștigător al Cupei Moldovei, cu Zimbru Chișinău și la FC Petrocub Hîncești, plus campion în țara vecină tot cu Zimbru.

“Nu am stat pe gânduri când am avut această oportunitate, este o mândrie să mă aflu aici. Sunt fericit să fiu la o echipă de tradiție și cu o istorie atât de bogată. Cu câțiva dintre băieți mă cunosc, am jucat alături de unii în Moldova, cu alții în România, și nu cred că o să fie o problemă de adaptare. Ne dorim să ne atingem obiectivul, în primul rând să intrăm în play-off, apoi să ne luptăm la promovare. Este dificil, dar nu imposibil. Cu disciplină, cu dedicație la antrenamente, cu o echipă omogenă, putem să reușim. Și naționala Moldovei este un obiectiv pentru mine. Sper să joc cât mai bine la Farul și să fiu convocat”, a declarat acesta la momentul semnării contractului.

Farul s-a întărit și în defensivă, după ce a reușit cooptarea lui fundașului central David Marius Savu. În vârstă de 19 de ani, jucătorul crescut la Școala de Fotbal “Dani Coman”, unde a fost pregătit de Mihai Ianovschi și de fostul fundaș al FC Farul, Mircea Stan, este internațional sub 19 ani al României. El a evoluat cu “tricolorii mici” la turneul de calificare la Campionatul European din 2020.

“Este un club de tradiție, unde orice jucător își dorește să fie și sunt foarte fericit că am ajuns aici. O să mă pregătesc cât de bine pot și voi da totul pentru echipă. În prima parte a sezonului am evoluat în Liga a 3-a, la Vedița Colonești unde aveam ca obiectiv promovarea, dar am decis să merg mai departe, să fac un pas înainte și să vin la o echipă mai bună”, a spus noul jucător al echipei noastre, care este convins că FC Farul se va lupta pentru promovare: “Liga a 2-a este un campionat puternic, fiecare meci reprezintă o luptă și trebuie tratat cu foarte mare seriozitate pentru a obține punctele necesare promovării. Este normal să ne gândim la acest obiectiv, trebuie să țintim mereu sus și cred că este realizabil”, a declarat acesta pentru site-ul oficial al marinarilor.

Farul a jucat astăzi și primul amical din 2021. Echipa lui Ianis Zicu a învins formația U19 a clubului, pe stadionul “Centenar” din Cumpăna. Meciul a fost dominat cu autoritate de elevii lui Ianis Zicu, care s-au impus cu scorul de 9-0 (5-0). Golurile au fost marcate de Banyoi 15, 37, 45, Măzărache 18, 31, 63, Al. Stoica 61, Damașcan 67 și Nicula 86. În minutul 57, Cruceru a ratat o lovitură de la 11 metri, trimițând peste transversală.

T.E.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.