Neculai Tănase, secretarul de stat din cadrul Ministerului Dezvoltării, prezent în Constanța! Regiunea Sud-Est și potențialul de dezvoltare

0
218

Neculai Tănase, secretarul de stat din cadrul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a vorbit joi, 25 noiembrie a.c., în cadrul conferinței ,,România durabilă – Constanța, Oportunități regionale”, despre potentialul de dezoltare a regiunii Sud-Est care potrivit acestuia este extrem de mare.

Conferința a avut loc în sala Remus Opreanu, a Consiliului Județean, începând cu ora 11:00.

Evenimentul este organizat de Asociația de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța și Consiliul Județean Constanța în parteneriat cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României.

La eveniment au fost prezenți și consilierul de stat, Coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, Guvernul României, László Borbély, Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean, Silviu Coșa, prefectul județului Constanța și Ana Maria Vătămanu președintele Asociației de Dezvoltare Durabilă.


“Prin acest plan de investiții Anghel Saligny vor crește nivelul de trai în această regiune ce duce lipsă de infrastructura, mă refer la comunele sub populare și sub dezvoltate.


Mă aflu la Constanța, vârful, epicentrul economiei, pentru că face parte fin regiunea de dezvoltare Sud-Est, cea mai importantă regiune, pentru că aici avem de toate. Prin strategia de dezvoltare despre care discutăm astăzi vom cum vom face ceva ceva pentru Constanța, pentru simbolul Constanța, Cazinoul, 30 de ani a fost lăsat în paragina, dar și sala de sport, precum și alte atfel de imobile.

Prin acest program vom dezvolta, cum am spus, comunele, localitățile din județul Constanța, începând de la drumuri, canalizare, stații de epurare, rețele de gaze“, a declarat Neculai Tănase, secretarul de stat din cadrul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Aces județ are nevoie de o strategie durabilă și sustenabilă. Obiectivele nu ar putea fi implementate fără să fie eliminată birocrația. Aceasta entitate se numește Asociația de Dezvoltare Durabilă a județului Constanta”, a spus Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța.

Astăzi este despre Partenerialul publicat- privat. În România acest concept nu este o poveste de succes. Acest parteneriat are ca obiect oferirea unor servicii publice, în condiții în care in România are loc printr-un OUG. Proiectele realizare astfel sunt profitabile pentru că sunt probitabile pentru investitori privați. Finanțarea investitiilor prin acest parteneriat se poate realizare prin resurse financiare ale partenerilului public, ori ale partenerului public si stat“, a declarat prefectul județului Constanța, Silviu Coșa.

L.M., C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.