Nesimțire fără limite: au campat pe insula Sacalin, o zonă strict protejată

0
878
Insula Sacalin a fost „violată“ de turiștii iubitori de singurătate. FOTO ARBDD

În cursul controalelor efectuate de Comisariatul Regional Murighiol-Sfântu Gheorghe al ARBDD, au fost depistate mai multe persoane care au campat cu corturi și alte acareturi pe insula Sacalin Zătoane. Complexul Scalin-Zătoane în suprafață de 21.410 ha, este arie de protecție specială în cadrul Rezervației Biosferei Delta Dunării și este important ca loc de cuibărit pentru 14 specii de păsări: lebede, păsări limicole – adăpostește cea mai mare colonie de chire de mare din cadrul rezervației și este loc de premigrație și migrație pentru circa 100 specii

În acest sezon s-a constatat de către inspectorii ARBDD, în repetate rânduri, încălcarea legilor în vigoare și intrarea brutală în zonele strict protejate din perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării. Una dintre cele mai grave situații este cea a unui grup de șase turiști care au ales să campeze pe insula Sacalin, încălcând astfel prevederilor legale privind accesul interzis și campare ilegală într-o zonă strict protejată.

În suprafață de 21.410 ha, aceasta este cea mai importantă zonă de cuibărit, hrănire, premigraţie și iernare pentru multe specii de păsări, de aceea accesul vizitatorilor în cuprinsul acestei zone este STRICT INTERZIS.

Inspectorii ARBDD au aplicat patru sancțiuni în valoare totală de 2.400 lei și două avertismente pentru încălcarea prevederilor legale.

„Zonele Strict Protejate sunt absolut esențiale pentru ocrotirea unor habitate și specii de floră și faună rare, periclitate sau chiar pe cale de dispariție. Astfel, inconștiența și iresponsabilitatea celor care nu înțeleg sau refuză să respecte prevederile legilor în vigoare trebuie și va fi mereu sancționată cu severitate“, au precizat reprezentanții ARBDD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.