Polițist de la Valu lui Traian, reținut pentru luare de mită; a cerut șpagă pentru a ”închide ochii” într-un dosar

0
5236
Imagine cu rol ilustrativ, sursa foto emaramures.ro

Un agent de poliție din județul Constanța a fost reținut, fiind acuzat de comiterea unor fapte de corupție. Judecătorii au admis, miercuri, arestarea lui. Procurorii spun că a cerut și primit mită pentru a schimba cursul unui dosar penal.

Procurorii Tribunalului Constanţa au dispus începerea urmăririi penale şi reţinerea pe timp de 24 de ore faţă de inculpatul G.S.N., agent de poliţie în cadrul unui post de poliţie din cadrul IPJ Constanţa, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată. Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat că în perioada mai-septembrie 2019, a pretins şi primit de la un martor-denunţător, în mai multe tranşe, suma totală de 6.000 de lei şi produse alimentare și alcool, respectiv 30 sticle de whisky, 10 sticle de şampanie şi un miel, cu scopul de a îndeplini acte contrare atribuţiilor sale de serviciu ca organ de cercetare penală.

Mai exact, contra sumei de bani și a bunurilor primite, în revenea sarcina de obţinerea da unor acte publice contrafăcute și audierea unui martor mincinos, dar şi de a propune procurorului clasarea cauzei penale în care denunţătorul era cercetat pentru comiterea unei infracţiuni privind siguranţa circulaţiei rutiere.

Potrivit unor surse, polițistul respectiv este încadrat la Secția 1 Rurală – Valu lui Traian.

În cursul zilei de miercuri a fost formulată propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile faţă de inculpat, care a fost admisă de jinstanță.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.