Noi demersuri pentru obţinerea statutului de staţiune balneară a orașului Hârșova

0
876
Viorel Ionescu, primarul orașului Hârșova

Orașul Hârșova s-ar putea transforma într-o veritabilă stațiune balneoclimaterică, după ce edilul Viorel Ionescu a demarat un proiect important prin care se dorește punerea în valoare a apelor termale existente în localitate de ani de zile. În aceste momente se lucrează la studiul de fezabilitate, iar primarul, Viorel Ionescu, speră ca în această lună să aibă loc un nou progres.

În anul 2014 un expert german s-a oferit să facă studiul de fezabilitate pentru acest proiect, gratuit. A descoperit încântat că izvoarele termale din zona au proprietăți terapeutice apropiate de cele din Băile Felix și Herculane, prin urmare apa termală de la Hârșova ar fi ideala pentru o viitoare stațiune balneară.

Simpla existență a unor resurse naturale care permit tratamente balneare nu este suficientă pentru ca o localitate să capete statutul de stațiune balneară. Este necesară existența unor dotări care să permită și alte funcții turistice. Administrația publică locală, condusă de primarul Viorel Ionescu, a înțeles că pentru realizarea acestui lucru este nevoie de o gândire strategică.

„Merg mai departe cu toate proiectele pe care le avem în derulare și lucrăm la ele. Lucrăm la proiectul pentru studiul de fezabilitate pentru obținerea titului de stațiune balneară, Vreau să depun acest proiect până pe data de 21 aprilie”, a precizat Viorel Ionescu.

Dupa studiul de fezabilitate, urmeaza realizarea unui proiect pentru accesarea fondurilor europene. Viitoarea statiune de tratament va fi construită pe un teren cu o suprafata de aproape 5 hectare. Se vor ridica o bază de tratament, un minihotel, dar și un debarcader la Dunare.

În ceea ce privește debarcaderul va fi semnat un proiect pe FLAG, pentru achiziţia a două pontoane pentru ambarcaţiunile uşoare. Deja a fost lansată o achiziție publică pentru contractul ce privește furnizarea produselor constând în achiziționarea a două pontoane de acostare a ambarcațiunilor care sunt menite să asigure păstrarea ambarcațiunilor în bune conditii, în cadrul proiectului ,,Achiziționare ponton acostare ambarcațiuni în orașul Hârșova”. Pontoanele vor deservi persoanele fizice (localnici) deţinătoare de ambarcatiuni de agrement, pescarilor din zonă dar şi turiştilor. Pontoanele se vor amplasa pe malul Dunării, în albia minoră, unul în dreptul străzii Portului şi unul în dreptul străzii Nicolae lircă.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.