Răspuns favorabil de la Agenţia de Mediu pentru staţia de betoane pe care vor să o construiască patronii de la Alezzi Beach Resort

0
2370

Alezzi Beach Resort este situat în Mamaia Nord, chiar lângă promenada de la Năvodari. Blocurile care formează acest complex rezidenţial au atras clienţi din toată ţara, deşi preţurile pentru apartamentele de aici sunt destul de ridicate. Acum proprietarii vor să își extindă afacerile și au în plan să construiască două stații de exploatare betoane, în Năvodari. Referitor la acest proiect, Agenția pentru Protecția Mediului a decis că nu este necesară efectuarea evaluarii impactului asupra mediului, astfel mai este doar un pas până ce se va emite și acordul.

Conform documentaţiei depuse la APM, se intenționează realizarea a două stații pentru prepararea betoanelor, o stație fixă-S100 și o stație mobilă-M100, fiecare cu capacitatea de 100 mc/oră. Amplasamentul pe care se dorește realizarea investiției este situat pe teritoriul localității Năvodari, la sud de DJ 226. Terenul pe care urmează să fie realizată investiția are suprafața de 27.840 mp și aparține titularului proiectului, respectiv societății Alezzi Beach Resort SRL. În acest sens a fost depus un proiect prin care se solicită acordul de mediu.

Conform proiectului, atât stația mobilă de fabricare a betoanelor cât și stația fixă vor avea în componență următoarele: buncăr de depozitare agregate cu o capacitate de 60 mc; buncărul este dotat cu jgheab de descărcare a agregatelor în 4 poziții, controlat automat de unitatea de comandă a instalației, cu sistem de vibrare și guri pneumatice de descărcare; două silozuri de depozitare ciment cu o capacitate de 60 tone fiecare; malaxorul în care are loc mixarea elementelor componente ale betoanelor, conform rețetelor, cu sistem de încărcare direct în autobetonieră, dar și alte dotări.

APM Constanța a anunțat publicul interesat asupra faptului că pentru proiectul „Construire două stații de preparare betoane, amplasare birouri și împrejmuire teren” nu este nevoie de o evaluare a impactului asupra mediului. Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul APM pe strada Unirii nr. 23, în zilele de luni – joi, între orele 8-16.30, vineri, intre orele 8-14, precum şi la următoarea adresă de internet http://apmct.anpm.ro. Comentariile și propunerile publicului interesat se pot înainta până la data de 11.04.2021.

Alezzi Beach Resort SRL are asociaţi persoane fizice pe următorii: Zelcă Enache-Claudiu, cu 10% din capitalul social, Zelcă Adrian, cu 10% din capitalul social, Zelca Cristian, cu 10% din capitalul social, Perifan Anca-Raluca, cu 70% din capitalul social.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.