Bătaie pe serviciile de curăţenie de la Consiliul Judeţean: iată cele 7 firme care au depus oferte

0
539

Consiliul Județean Constanța caută o firmă sau mai multe care să ofere servicii de curățenie și întreținere în spațiile sale. Contractele au o valoare estimată totală de peste 770.000 de lei.

Șapte firme au depus oferte pentru a câștiga unul sau ambele contracte de curățenie în sediile Consiliului Județean Constanța. Termenul-limită de primire a ofertelor a fost 1 aprilie a.c., iar acum s-a trecut la evaluarea acestora.

Achiziția este împărțită în două loturi respectiv curățenie în sediul C.J.C. din Bulevardul Tomis, la Blocul L4 de pe Aleea Magnoliei și în Centrul de Excelență în Turism și Servicii Tomis, iar lotul 2 include Pavilionul Expozițional și Teatrul de Vară Soveja.

Pentru primul lot se vor achita maximum 635.000 de lei, iar pentru cel de-al doilea, 144.000 de lei.

Comisia de evaluare a ofertelor, conform dispoziției președintelui C.J.C., Mihai Lupu, este formată din Gabriela Ioana Canciu (președinte), Elena Cicio, Valentina Iordan, Ileana Simionescu și Elena Popescu, angajați ai Serviciilor Achiziții Publice, Administrarea Domeniului Public și Privat, Juridic și Contencios, Buget și Biroul Pavilionul Expozițional din cadrul Consiliului Județean Constanța.

Toate cele șapte firme au depus oferte pentru ambele loturi, iar acestea sunt: Eurototal Comp, General Iragreen, Daxi Cleaning, Terra Clean Service, CIP Avantaj și Allchim DDD Co.

Eurototal Comp din București are ca asociați pe Mihaela și Octavian Daniel Tita, iar în 2019 a avut o cifră de afaceri de aproximativ 22 de milioane de lei și un profit de peste 2,2 milioane de lei, cu 329 de angajați. Firma a mai reușit să obțină contractele de curățenie de la C.J.C. și nu numai: a prestat servicii și pentru Metrorex, Primăra Sectorului 3, Portul Constanța etc.

General Iragreen din Techirghiol are ca unic asociat pe Ergean Menseit, președintele sucursalei Techirghiol a Uniunii Democrate Turce, fost angajat al Primăriei Techirghiol. Și General Iragreen a încheiat pe plus anul 2019, un profit de peste 530.000 de lei, la o cifră de afaceri de peste 1,4 milioane de lei, cu opt angajați.

Daxi Cleaning din Constanța are ca asociat pe Sorin Claudiu Ionel iar în 2019 a realizat o cifră de afaceri de peste 5 milioane de lei și un profit de doar 103.109 lei, cu 33 de angajați. Firma a mai obținut contracte de curățenie, anii anteriori, cu C.N. Administrația Porturilor Maritime Constanța S.A.

Terra Clean Service are sediul social în satul Malcoci din județul Tulcea și ca asociați pe Anamaria și Mircea Ciocîrlan. În 2020, firma de la Dunăre a obținut contracte de la Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea, Consiliului Judeţean Tulcea, Autoritatea Rutieră Română etc., astfel că a realizat o cifră de afaceri de peste 6,7 milioane de lei și un profit de 1,7 milioane de lei, cu 133 de angajați. În 2021, Terra Clean Service a obținut deja un contract de curățenie de la Direcția Națională de Probațiune, în valoare de 1,6 milioane de lei.

CIP Avantaj este tot o firmă tulceană și are un singur asociat: instrumentistul Grigore Ciprian Pericleanu, fost consilier local P.N.L. în municipiul Tulcea, declarat incompatibil de A.N.I. deoarece firma părinților săi a încheiat contracte cu Primăria. În 2019, CIP Avantaj primea 1,3 milioane de euro de la Primăria Constanța pentru curățenie în parcarea multietajată din Mamaia, Parcarea Verde de la Spitalul Județean, Stadionul Farului și Parcul Arheologic. Și în sediile S.P.I.T. a mai făcut curat firma din Tulcea și în cele ale R.A.E.D.P.P., și la Aeroportul Internațional Iași și la Direcția Regională a Finanțelor Publice Galați anii trecuți, dar aceasta a asigurat și șoferi pentru Primăria Constanța, în 2018. Anul trecut, CIP Avantaj a realizat o cifră de afaceri de peste 6,8 milioane de lei și un profit de aproximativ 1,2 milioane de lei, cu 124 de angajați.

Allchim DDD Co S.A. are sediul în Constanța și deja a reușit în 2021 să semneze contracte de curățenie cu Universitatea din București și CT Bus S.A., cu care a mai colaborat și în anii trecuți. Anul trecut, firma primea peste 3,7 milioane de lei de la Primăria Constanța, pentru dezinsecție și deratizare în municipiu. În 2019, firma a realizat o cifră de afaceri de peste 4,6 milioane de lei și un profit de aproximativ 1 milion de lei, cu 62 de angajați. Asociații Allchim sunt Florina Oana și Ionuț George Bajdechi. În 2019, firma a realizat o cifră de afaceri de peste 4,6 milioane de lei și un profit de 964.838 de lei, cu 62 de angajați.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.