Noi demersuri pentru proiectul de decolmatare a 150 de kilometri de canale din Deltă

0
816

ARBDD a semnat în septembrie 2019 contractul de finanțare pentru Proiectul ,,Îmbunătățirea condițiilor hidrologice în habitatele naturale acvatice din Rezervalia Biosferei Delta Dunării pentru conservarea biodiversității și a resurselor halieutice – Complexele lacustre: Gorgova Uzlina, Rogu-Puiu“, încheiat cu Ministerul Fondurilor Europene. Proiectul prevede executia lucrărilor de reconstrucție ecologică precum si lucrări de amenajare a terenului, mai exact 150 de kilometri de canale din Deltă vor fi decolmatate.

Acum, reprezentanții ARBDD caută servicii de supraveghere execuție lucrări prin diriginți de șantier autorizati pentru proiectul mai sus menționat. Scopul serviciilor de dirigenție de șantier este de a oferi beneficiarului garanția că executantul căruia i-a fost atribuit contractul de execuție lucrări își va îndeplini toate responsabilitățile asumate prin contract, va respecta prevederile legale, reglementările tehnice și caietele de sarcini.

Amplasamentele canalelor propuse a se reconstrui ecologic în această etapă, fac parte din domeniul public de interes național aflat în administrarea ARBDD Tulcea – instituție publică în subordinea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor. Din punct de vedere al împărțirii administrativ – teritoriale zonele respective se află situate în cadrul judetului Tulcea, pe teritoriile administrative ale comunelor: Bestepe, Crișan, Sfântu Gheorghe și orasul Sulina.

Din punct de vedere al încadrării în zone funcționale, canalele propuse pentru lucrările hidrotehnice de reconstrucție ecologica se încadrează în zona tampon și zona economică unde sunt permise a se desfășura activități de valorificare a resurselor naturale vegetale și de pescuit, practicare de turism ecologic al activități economice în limitele impuse de statutul Rezervației Biosferei Delta Dunării.

Proiectul „Îmbunătăţirea condiţiilor hidrologice din habitatele naturale acvatice din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării pentru conservarea biodiversităţii şi a resurselor halieutice – complexele lacustre Gorgova-Uzlina şi Roşu-Puiu” are un buget total estimat de 14,2 milioane de lei, se derulează în parteneriat cu Institutul Naţional Delta Dunării, Tulcea, şi Universitatea Dunărea de Jos, Galaţi, şi este finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.