Noi dovezi ale nesimțirii unor șoferi constănțeni: au parcat pe trotuarele recent reabilitate

1
522
Autoturism parcat pe trotuar - Foto: Primăria Constanța

Doi conducători auto au considerat că cel mai bun loc de parcare îl reprezintă trotuarele recent reabilitate, cu pavele, de pe bulevardul Mamaia. Polițiștii locali au acționat prompt și i-au sancționat cu câte 400 de lei fiecare.

De când au fost reabilitate trotuarele din Constanța și placate cu pavele moderne, oamenii legii au aplicat zeci de sancțiuni pentru oprirea/staționarea în aceste zone. Conform art. 9, pct. 35 din H.C.L.M. nr.184/2013, oprirea/staționarea autovehiculelor pe trotuare se sancționează cu amendă de la 400 la 800 de lei.

Redarea trotuarelor pietonilor reprezintă una dintre prioritățile Primăriei Municipiului Constanța, dar, din cauza unor oameni care nu știu ce înseamnă respectul pentru cei din jur, de multe ori, trecătorii ajung să meargă pe carosabil, riscând să cadă victime unor accidente.

Mașină staționată pe trotuar – Foto: Primăria Constanța

”Direcția Generală Poliția Locală desfășoară permanent acțiuni de identificare a șoferilor care parchează în acest mod, pentru ca mașinile de pe trotuare să nu fie o priveliște des întâlnită în Constanța. De asemenea, și dumneavoastră, constănțenii, ne puteți ajuta! Semnalați aceste fapte antisociale care ne afectează pe toți la numerele de telefon: 0241.484.205-Dispecerat sau 0799/606142- WhatsApp – Direcția Generală Poliția Locală. Ne-ar fi de mare ajutor dacă fotografiile trimise de dvs. ar conține numerele de înmatriculare ale mașinilor sau alte date de identificare pentru a putea depista rapid persoanele care încalcă legea. Dar, în primul rând, conducătorii auto ar trebui să se gândească de două ori înainte de a alege trotuarele drept locuri de parcare”, au precizat reprezentanții Primăriei Constanța.

M.G.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.