Noi restricţii în starea de alertă. Premierul Cîţu: “România e printre cele mai permisive ţări”

0
228
sursa foto: Digi24.ro

Potrivit bilanțului de miercuri, 10 martie a.c., au fost depistate peste 4.500 de cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2, astfel România revine, în mod oficial, la restricții mai dure.

Circulația va fi permisă doar până la ora 22. După aceea, vom putea ieși din casă doar pentru motive bine întemeiate și cu adeverință. Și, cum valul puternic de îmbolnăviri a venit din zonele turistice, unitățile de cazare de acolo vor avea limită pentru oaspeți.

Iar pentru că vorbim despre valul trei al pandemiei de coronavirus, Guvernul a prelungit starea de alertă.

Începând de duminică, 14 martie a.c., nu vom putea să ieșim din casă după ora 22, decât dacă avem un motiv bine întemeiat, pe baza unei declarații pe propria răspundere.

Astfel, terasele își scurtează programul cu o oră, iar noi vom putea ieși dupa ora 22.00 doar cu un motic foarte bine întemeiat.

Florin Cîțu, premierul României a declarat că această măsură, față de măsurile impuse în alte state, este chiar permisivă:

”Ne-am uitat la ce fac celelalte țări și ele reduc timpul de circulație pe durata nopții. Și acest lucru funcționează. România e printre cele mai permisive. E o măsură folosită în alte țări”.

În ceea ce privește județul Constanța, aici, în trei localități a fost impus scenariul roșu, respectiv, municipiul reședință Constanța, Crucea și Valu lui Traian care au depășit rata de infectare de 3 la mia de locuitori.

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.