O navă s-a scufundat în Marea Neagră. Mai mulți marinari, morți

0
9584
GSP Falcon. FOTO Marinetraffic

O navă deținută de un armator ucrainean care plecase din portul Rostov spre portul Constanța s-a scufundat în cursul dimineții de joi, 11 martie, a.c., în Marea Neagră, în apele internaționale, la 60 mm în larg. Comandantul navei a făcut un apel SOS, iar o navă GSP a plecat imediat pentru a oferi ajutor.

Potrivit primelor informații, până acum au fost salvați 7 marinari, unul dintre ei fiind în stare gravă. La fața locului se deplasează și o navă ARSVROM. Cei de la MRCC din cadrul ANR au deschis o anchetă. De asemenea, o navă a Politiei de Frontiera a plecat spre fața locului.

Armatorul navei care naviga sub pavilionul Insulelor Comore este Seatrans Nikolayev.

„Misiunea este în curs de desfășurare, se pare că este un echipaj rusesc, am recuperat câteva persoane care sunt la bordul GSP Falcon, mai sunt și alți marinari în apă“ a declarat Radu Pretescu – GSP.

UPDATE h 9.30!

”La 04:40 dimineața GSP Falcon a recepționat un mesaj de urgență de la nava “Vologobalt 179”. Operațiunea de Salvare a început fără întârziere, în condiții meteo deosebit de dificile 50 km/h și valuri de 4 metri. Ultimul mesaj transmis de “Volgo Balt 179”a fost de abandon navă.

Până în acest moment au fost salvați 10 marinari. Aceștia se află în siguranță la bordul GSP Falcon. Două persoane au decedat. În același timp se caută în apele mării încă o persoană. Comandatul GSP Falcon, Victor Marina conduce operațiunile de salvare. Poziția comunicată de Vologo Balt 179 la momentul SOS: 76 de mile în largul Mării Negre”.

UPDATE h 10.35

Potrivit reprezentanților GSP, nava ucraineană care s-a scufundat era deservită de un echipaj de 13 marinari, dintre care o femeie. Zece dintre aceștia au fost salvați și sunt la bordul GSP Falcon. De asemenea a fost recuperat și trupul unui marinar decedat, și sunt în curs de recuperare un al doilea cadavru. În afară de aceștia, un alt marinar este dat dispărut.

Marinarii salvați vor fi transportați la dana de pasageri din Portul Constanța, la finalizarea operațiunilor de salvare.

UPDATE h 12.30

GSP a inițiat operațiunea de evacuare medicală pentru un membru al echipajului, pe calea aerului, cu elicopterul. Singura femeie din echipajul ucrainian va fi evacuată cu elicopterul GSP, care a decolat la ora 12.35 din baza GSP Midia.

Transportul se va efectua ca urmare a agravării starii de sănătate a acesteia. Elicopterul este pregatit pentru misiuni de tip MEDEVAC (Evacuare Medicala) La bordul aeronavei sunt doi piloti, 1 medic, 1 asistent medical si un tehnician. Operațiunea continuă pentru căutarea unui membru al echipajului ucrainean, încă negăsit.

UPDATE h 13.00

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați pentru a prelua femeie de pe aeroportul Mihail Kogălniceanu, care are nevoie de îngrijiri medicale si face parte din echipajul navei. Aceasta va fi preluata de elicopterul SMURD si transportata la spitalul judetean Constanța.

Informații în curs de actualizare!

M.G, C.S.

Nava Volgobalt 179

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.