Noi tulpini coronavirus. Cât de eficient e vaccinul în aceste cazuri. Alexandru Rafila: Ce se va schimba

0
263
Alexandru Rafila, în platoul DC News TV

Noi tulpini coronavirus. Cât de eficient e vaccinul în aceste cazuri? Răzvan Dumitrescu l-a avut, joi, drept invitat pe Alexandru Rafila în cadrul emisiunii „Ce se întâmplă” de la DC News TV. 

Cât de eficient se poate dovedi un vaccin, aflat încă în studii clinice, aprobat în regim de urgență, împotriva noilor tulpini care tot apar? De unde știm că e eficient?”, l-a întrebat Răzvan Dumitrescu pe Alexandru Rafila, spre finalul emisiunii de joi. 

Vaccinul nu se va schimba din punctul de vedere al tehnologiei de producție. Ce se va schimba la vaccin o să fie o mică secvenție din ARN-ul mesager, care să fie updatată noii tulpini. Nu trebuie reluat studiul clinic de la capăt. Pot să fac un studiu limitat, dar nu iau lucrurile de la capăt. Practic, este același vaccin, cu o foarte mică modificare”, a explicat Alexandru Rafila.

Întrebat, ulterior, dacă poate garanta cineva că prin vaccinarea pe scară largă se stinge pandemia și restricțiile vor fi anulate, Alexandru Rafila a răspunsul în felul următor: „Se poate garanta, dacă se face vaccinarea pe scară largă.”

Materialul video poate fi urmărit AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.