Notara care a condus beată și a făcut accident, condamnată și cu permisul suspendat

1
907
Imagine de arhivă, Foto: Cătălin Schipor

Luana Băniță, notar public din Constanța, cercetată pentru conducere sub influența alcoolului, a fost condamnată. După două amânări, Curtea de apel Constanța s-a pronunțat pe fondul cauzei.

Așa cum m mai scris, notara a fost trimisă în judecată în iarna trecută, fiind acuzată că a condus în stare de ebrietate și a produs un accident rutier. Pe data de 18 ianuarie 2020, seara, Luana Băniță a condus un autoturism în zona Institutului de Marină Militară de pe strada Dezrobirii, unde a intrat într-o intersecție forțând culoarea galben. Acolo a intrat în coliziune cu două autoturisme. Un echipaj de Poliție sosit la fața locului și, în urma testării cu aparatul etilotest, au constatat că femeia era sub influența alcoolului. I s-a întocmit dosar penal, apoi s-a început urmărirea penală împotriva sa și, în cele din urmă, a fost trimisă în judecată.

Astfel, după ce cercetarea judecătorească a fost finalizată, a venit și verdictul: instanța de fond – Curtea de Apel Constanța – a condamnat-o la o pedeapsă de un an și șase luni de închisoare cu suspendare, la care se adaugă, ca pedeapsă complementară, interdicția conducerii unui autoturism pe o perioadă de un an, de la data rămânerii definitive a sentinței. De asemenea, ca pedeapsă accesorie, notara va avea interdicție de a conduce un autoturism  “din momentul rămânerii definitive a hotărârii de condamnare și până când pedeapsa principală privativă de libertate a fost executată sau considerată ca executată”, potrivit încheierii de ședință.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de zece zile.

Daniel ALBU

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.