Noul regulament privind sancțiunile pentru neplata taxei de parcare, atacat în instanță

0
3502
Taxa de parcare a fost suspendată temporar

După scandalul privind plata taxei de parcare prin sms, Asociația ”Constanța Altfel” a atacat, din nou, o hotărâre de consiliu local care reglementează plata acestor taxe în municipiul Constanța.

Astfel, membrii Asociației respective, împreună cu Asociația Liga pentru Drepturile Cetățenilor și cu Bogdan Chircorian – președintele Partidului ”Constanța Altfel”, au formulat o solicitare privind suspendarea actului administrativ, respectiv  Hotărârea Consiliului Local 279 din 30.07.2020, care reglementează ”Stabilirea și sancționarea contravențiilor cu privire la utilizarea locurilor de parcare de pe raza municipiului Constanța”.

Pe rolul Tribunalului Constanța, secția ”contencios administrativ și fiscal”,  a fost depusă respectiva solicitare marți, 11 august a.c., în dosarul 4674/118/2020. Instanța a stabilit primul termen pentru data de 25 august.

Reamintim că Hotărârea nr. 235/28.06.2018 privind ”aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice de pe raza municipiului Constanța” a fost anulată în luna martie a acestui an, printr-o decizie definitivă a Curții de Apel Constanța.

Numai că, în ședința Consiliului Local din luna iunie a.c., a fost adoptat un nou regulament privind sancțiunile pentru cei care nu plătesc aceste taxe.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.