Noutăți despre turismul în Israel, după începerea vaccinării populației

0
581
Turism în israel. FOTO Sander Crombach

La sfârșitul anului 2020, Asociația Tour Operatorilor de Turism Incoming Israel a schițat un protocol cu referire la intrarea turiștilor străini in Israel. Acesta urmează a fi dezbătut și se va stabili și formula oficială ce va fi în vigoare.

Reprezentanții din Israel Incoming Tour Operator Association – IITOA, împreună cu cei ai Ministerul Turismului și Ministerul Sănătății, au trasat următoarele directive pentru viitorul apropiat.

Înainte de a intra în Israel, fiecare turist trebuie să completeze un formular de declarație privind sănătatea pasagerilor de pe site-ul Ministerului Sănătății. Formularul cu aprobarea de către Ministerul Sănătății va fi transmis autorității de imigrare.

Prima fază va permite intrarea doar pentru turiștii din țările verzi. În plus față de formularul de declarație de sănătate, există o cerință de testare NEGATIVĂ COVID-19 de 72 de ore, care este obligatorie pentru fiecare turist la sosirea sa în țară.

„Acum că a început campania de vaccinare în Israel și se așteaptă ca majoritate a populației relevante să fie vaccinate până la sfârșitul lunii martie 2021, ar putea exista o relaxare a restricțiilor prezentate până acum“, a transmis Yossi Fatael, director general, Israel Incoming Tour Operator Association

Fiecare membru al Asociației operatorilor de turism Israel Incoming trebuie să depună o cerere pe site-ul Ministerului Turismului pentru aprobare pentru intrarea grupului în Israel (minimum 5 turiști în grup), care să conțină următoarele informații:

 • Numele cazărilor (hotelului) și itinerariului (traseului)
 • Numele ghidului și șoferului, care va trebui să rămână cu grupul pe tot parcursul turului – până când grupul pleacă și nu va fi în niciun caz înlocuit în timp ce grupul se află în Israel.
 • Detalii despre grupul de turiști, inclusiv detalii despre zbor, inclusiv datele de sosire și plecare, compania aeriană și numărul zborului.
 • Liderul grupului trebuie să aibă tot timpul un telefon mobil israelian cu el, astfel încât să poată fi contactat pe tot parcursul turului.
 • Fiecare turist trebuie să aibă o asigurare de sănătate care include acoperire pentru blocare, carantină, izolare sau spitalizare ca urmare a infectării cu COBVID-19.
 • Agenții israelieni vor fi responsabili, dacă este cazul, pentru orice turist care nu este acoperit de compania ei de asigurări.
 • Grupul va avea o legătură 24/7 la o cameră de urgență, dacă ar fi necesară pentru
  orice problemă de sănătate.
 • Va exista o înregistrare exactă a mișcării grupului în tot Israelul.
 • IITA va pune la dispoziție membrilor o aplicație care va înregistra mișcarea grupurilor în cazul în care este necesar să se raporteze o posibilă infectare.
 • Deplasarea grupurilor se va face separat și cât mai mult posibil se vor respecta regulile de protejare.
 • Toate siturile turistice care se află pe itinerariu / traseu trebuie să fie autorizate în conformitate cu reglementările recente privind sănătatea și curățenia și sănătatea emise de guvern.

„Eforturile noastre vizează obținerea permisiunii pentru turiști din toate țările, indiferent de statutul țării de roșu sau verde, sub rezerva prevederilor examinării Corona înainte de sosirea în Israel. Presupunem că discuția (deliberarea) va fi mai relevantă spre sfârșitul lunii martie 2021, odată cu finalizarea campaniei de vaccinare în Israel. (…) Statul Israel are o oportunitate excelentă de a fi primul din lume care vaccinează majoritatea populației și, prin urmare, va putea elimina restricțiile care permit reluarea turismului de intrare – conform deciziei guvernului. IITA lucrează în prezent împreună cu guvernul pentru a putea permite turiștilor care au un certificat valid de dovadă că au fost vaccinați să intre în țară. De asemenea, lucrează pentru a găsi procedurile adecvate pentru turiștii care vor veni după finalizarea campaniei de vaccinare (data preconizată – 21 martie 2021)“, a mai transmis Yossi Fatael.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.