Nu toată comuna Agigea este în carantină!

0
2125

Localitatea Agigea a fost carantinată începând de sâmbătă, 21.11.2020, ora 20.00, pentru următoarele 14 zile. Atenție, nu întreaga comună, doar satul Agigea, nu și Lazu!

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța a hotărât carantinarea satului Agigea, nu a întregii comune, pe baza evaluării riscului răspândirii virusului SARS-CoV-2 în localitate, întocmită de Direcția de Sănătate Publică a Județului Constanța și a avizului de carantină zonală emis de către Institutul Național de Sănătate Publică. Stranie decizie, de vreme ce la pentru calcularea ratei incidenței cumulate a cazurilor de COVID-19 în ultimele 14 zile se iau în considerare toate cazurile apărute în comună, nu doar cele din satul Agigea.

Pentru moment, nu cunoaștem motivul acestei decizii, Instituția Prefectului – Județul Constanța așteptând răspunsul Direcției de Sănătate Publică a Județului Constanța, la solicitarea Focus Press.

Însă un cititor ne-a scris supărat cu privire la această situație, considerând nedreaptă hotărârea C.J.S.U., o bătaie de joc de vreme ce incidența cazurilor de COVID-19 se calculează raportat la întreaga populație a comunei Agigea.

„Deși incidența se calculează raportat la întreaga populație a comunei, 9.072 de locuitori (la nivel de unitate administrativ teritorială, cum e normal), perimetrul carantinat este sub jumătate ca suprafață și cuprinde aproximativ jumătate din populație. Adică, în timp ce jumătate din populație „beneficiază“ de limitări și restricții, cealaltă jumătate își desfășoară nestingherită activitățile care au dus la incidența de peste 6/1.000 de locuitori.

Carantinarea este o măsură necesară, dar așa cum a fost pusă în practică, este doar O BĂTAIE DE JOC și nu va avea niciun efect semnificativ. E ceva de genul: «să nu zică nimeni că nu am luat măsuri»“, ne-a transmis cititorul Focus Press.

Luni, 23.11.2020, rata incidenței cumulate a cazurilor în ultimele 14 zile (09.11 – 22.11.2020) în comuna Agigea era de 7,16/1.000 de locuitori.

Vom reveni cu informații!

Vă prezentăm și traseul de ocolire a localității Agigea (drumul punctat).

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.