Nuntă în stradă, la Constanța, în prima zi a săptămânii – VIDEO

0
4834

După toate amenzile aplicate de autorități, pentru nerespectarea regulilor de distanțare socială, s-ar părea că mulți nu au înțeles nimic. Trecând peste nunta cu peste 300 de invitați organizată la restaurantul ”Colonade”, de duminică seară, când o armată de polițiști și jandarmi i-au ”vizitat” cu amenzi, în loc de dar de nuntă pe petrecăreți, iată că o altă nuntă a avut loc chiar în prima zi a săptămânii.

 S-a întâmplat luni după-amiază, pe strada Barbu Ștefănescu Delavrancea din municipiul Constanța. Numărul persoanelor prezente, majoritatea de etnie turcă, nu a fost unul mare, însă înghesuiala a fost mare, iar dansurile etnicilor puși pe distracție în prima zi a săptămânii au fost ”la putere”, în plină stare de alertă.

Este adevărat că petrecerea a fost în aer liber, însă, într-o situație oarecum similară, pentru o horă de 3 minute, în stațiunea Mamaia, Ministerul Afacerilor Interne a trimis corpul de control la Constanța, înlocuind conducerea IPJ. La fața locului au ajuns polițiștii și jandarmii care au oprit petrecerea și au aplicat sancțiuni.

Polițiști din cadrul Secției 2 s-au sesizat din oficiu, în cursul zilei de luni, 27 iulie a.c., în jurul orei 17:00 cu privire la faptul că pe o stradă din municipiul Constanța era în desfășurare o petrecere privată, fără a se respecta măsurile de distanțare, prevăzute pe perioada stării de alertă.

La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Secțiilor 2 și 4 Poliției și jandarmi ai I.J.J Constanța. Astfel, au fost identificați doi bărbați – organizatorii petrecerii cu prilejul cununiei religioase a unei tinere de 19 ani, nepoata acestora.

Polițiștii le-au pus în vedere organizatorilor evenimentului să părăsească zona, întrucât se încalcă măsurile se distanțare impuse pe perioada stării de alertă, fapt pentru care aceștia s-au conformat și au intrat în locuință, iar membrii formației muzicale au părăsit de asemenea zona.

Prin urmare, organizatorii evenimentului au fost sancționați contravențional cu amendă, în valoare totală de 1500 de lei, pentru neluarea măsurilor prevazute de Legea 55/2020 privind respectarea distanțării fizice între participanți, iar membrii formației au fost sancționați, conform Legii 61/1991, cu amendă în valoare totală de 600 de lei, pentru tulburarea, fără drept, a liniștii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.