O cabană din munții Măcinului a fost incendiată și s-a făcut scrum

0
3536
Cabana a fost mistuită de flăcări. FOTO ISU Delta Tulcea

O clădire ridicată în munții Măcinului, în apropiere de oraș, pentru a fi folosită ca și decor într-o producție cinematografică a luat foc și a ars din temelie.

Cabana era cunoscută de toți localnicii din zona Măcinului și era chiar o atracție turistică. A fost ridicată în urmă cu câțiva ani ca și decor într-un film care nu s-a mai turnat și a rămas pe poziții, chiar dacă trebuia demolată.

În cursul zilei de 6 martie, din zona cabanei s-a văzut un nor de fum, iar pompierii din Măcin au fost alertați. Echipajele ajunse la fața locului nu au mai putut salva nimic, întreaga clădire fiind ridicată din lemn și material lemnos.

Pompierii au stabilit ca și cauză a incendiului: foc deschis în spații închise. Cu alte cuvinte, din greșeală sau intenționat, cineva a dat foc.

UPDATE

La data de 6 martie a.c., polițiștii tulceni au fost sesizati cu privire la producerea unui incendiu în zona traseului ”Culmea Pricopanului” din Parcul Natural Munții Macinului din județul Tulcea.
Din primele verificări, a reieșit că o construcție de tip cabană ar fi luat foc.
La fața locului, au fost prezente mai multe echipaje ale Secției de Pompieri Macin, care acționau în vederea lichidării incendiului.
În cauză, s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „Distrugere”. Cercetările continuă în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor producerii incidentului
“, au transmis reprezentanții IPJ Tulcea.

Potrivit reprezentanților ISU Delta Tulcea, incendiul a avut loc în zona Sulucu, în vecinătatea Parcului Național Munții Măcinului.

La fața locului s-au deplasat 1 ofițer și 16 subofițeri cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autospecială de primă intervenție și comandă.

„La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat la întreaga construcție. Pompierii militari au intervenit pentru lichidarea incendiului și înlăturarea efectelor negative produse de acesta aproximativ trei ore.

În urma evenimentului a ars întreaga construcție, pompierii reușind să oprească extinderea incendiului la vegetația din jur. Construcția reprezenta o machetă decor, ce a fost ridicată pentru realizarea unui film. Ea nu prezenta elemente de siguranță, fiind construită din piatră, lemn, placaj și acoperită cu olană. Cauza probabilă a incendiului a fost focul deschis în spații închise“ au precizat pompierii.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.