O clădire de pe strada Ştefan cel Mare, lăsată în paragină de proprietari, a fost ocupată abuziv

0
2871

Strada Ștefan cel Mare și străzile aferente zonei vor intra într-un amplu proces de modernizare și reabilitare, iar proiectul anunţat de administraţia locală se referă la reabilitarea/extinderea zonei pietonale, în suprafață de 15.789 mp, marcaje speciale pentru persoane cu dizabilități, fântâni arteziene, spații verzi, mobilier urban inteligent (bănci, spații de ședere, cișmele) cu WI-FI gratuit etc.

Licitația este în curs de desfășurare și, după semnarea contractului de execuție, vor urma 18 luni pentru lucrări ce vor schimba fața orașului, după cum a declarat edilul Decebal Făgădău în urmă cu câteva luni, când a fost semnat contractul de modernizare a străzii Ștefan cel Mare și zonei adiacente, contractul fiind în valoare de 90 de milioane de lei.

Până una alta, încă suntem martorii peisajului dezolant din zona care în trecut era o promenadă splendidă pentru constănțeni și turiști.

S-au amenajat timid câteva locuri, cafenele unde te poți relaxa amintindu-ți de vechea arteră, pe un tronson de câțiva metri, intersecție cu strada Răscoala de la 1907 și strada Mihai Viteazu. Dar, dincolo de acest tronson, spre intersecția cu Ștefan Mihăileanu sau cu I.G. Duca, imaginea este demnă de vestul sălbatic.  

Magazine de nișă, second hand ori plăcintării sunt „înşirate” de o parte şi de alta a străzii Ștefan cel Mare;  muzica orientală duduie într-o veselie, iar clădirile cu proprietari care încă nu s-au decis ce să facă – să renoveze sau să vândă – sunt ocupate abuziv de persoane care contribuie la degradarea lor.  

În anumite situaţii, reclamate de locatarii zonei, autoritățile locale au început acțiunea de evacuare a persoanelor ce locuiau abuziv în clădiri vechi, iar un exemplu concret în acest sens este clădirea de la numărul 65 de pe strada Ștefan cel Mare, o clădire de dimensiuni mari, cu regim de înălțime P+2 etaje, dar care astăzi are geamurile sparte, zidăria mai că stă să se desprindă, iar la parter, unde sunt spaţii comerciale, funcţionau până nu de mult agenţi economici.

Contactați de Focus Press, reprezentanții Primăriei Constanța au relatat faptul că persoanele ce locuiau abuziv în imobil au fost evacuate, iar clădirea a fost supraimpozitată pentru că este lăsată în paragină de către proprietari. De precizat că proprietarii sunt Neculae și Constanța Stancă. De remarcat este faptul că, după terminarea stării de urgență constănțenii au luat cu asalt strada Ștefan cel Mare, preferând să se plimbe, exact ca în trecut, pe artera vechii urbe.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.