O firmă din Brașov achită 2,7 milioane de euro pentru scoaterea de sub ipotecă a Hotelului Flora din Mamaia

0
5787

O societate din Brașov a achitat ipoteca firmei Xenoti SRL, intrată în insolvență în 2017. Suma se ridică la 2,7 milioane de euro. Xenoti SRL este celebra firmă care deţine Hotelul Flora din Mamaia, şi a fost înfiinţată de Radu Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, Nicuşor Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa şi de Sorin Gabriel Strutinsky.

Cum societatea întemeiată de Mazăre – Constantinescu – Strutinsky a intrat în insolvență, cu datorii de aproximativ 8.000.000 de lei după datele din anul 2016, Artemis Legal Insolvency SPRL a devenit administrator judiciar la solicitarea acestora.

În 2021, Medici Horeca SRL, în mod misterios plătește, potrivit surselor noastre, suma exorbitantă de 2.700.000 de euro pentru ridicarea ipotecii și renovarea Hotelului Flora, care a fost și centru de carantină pe perioada stării de urgență.

SC Medici Horeca SRL a fost înființată la data de 15 mai 2018, având sediul pe strada Vulcan numărul 88 din județul Brașov, iar administratorii sunt Cornel Marian Boeru, cu domiciliul în Brașov, dar și constănțeanul Alexandru Răzvan Delcă.

Contactat de Focus Press, Cornel Marian Boeru nu a vrut să ofere detalii referitoare la această afacere surprinzătoare, direcționându-ne către societatea juridică, Artemis Legal Insolvency, motivând că sunt cei mai îndreptățiți să ne răspundă la întrebări: „Este o procedură de insolvență. Noi avem contracte cu ei, dar ce o să iasă și cum o sa fie nu știm nici noi, avocatul nostru se ocupă de aceste aspecte. Cert este că eu detalii nu vă pot da, în plus firma de insolvență care a preluat societatea Xenoti SRL este mai îndreptățită să spună detalii. Noi plătim această sumă, într-adevăr, însă ceea ce vor face administratorii de la Xenoti cu banii este o altă poveste. Noi finanțăm cu această sumă pentru a fi ridicată ipoteca, însă nu vă voi da aceste detalii”, a declarat administratorul societății SC Medici Horeca SRL, Cornel Marian Boeru.

Interesant este că, deşi pe de o parte vorbim despre o ipotecă de 3 milioane de euro, de cealaltă parte, SC Medici Horeca, cu o vechime de trei ani, a avut în anul 2019 cifra de afaceri de 37.414 RON și un profit de 22.154 RON.

Precizăm că am încercat să contactăm și administratorul judiciar al SC Xenoti SRL, adică Artemis Legal Insolvency, însă fără succes.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.