O firmă din Turcia vrea să ridice un complex de birouri pe bulevardul Mamaia. Constănțenii, invitați să vină cu observații

1
2565

O firmă din Turcia care se ocupă de construcția de nave dorește să construiască un imobil în care va funcționa un complex de birouri. Societatea, care deține și o sucursală în municipiul Constanța, a inițiat un Plan Urbanistic Zonal și a și primit avizul de oportunitate. Obiectivul planului urbanistic zonal constă în modificarea reglementărilor urbanistice aprobate în teritoriul studiat.

Reprezentanții Primăriei Constanța au publicat anuntul de intentie pentru elaborare plan urbanistic zonal “Elaborare P.U.Z. – zona delimitata de bd. Mamaia, str Ion Lahovari, str. Călărași, str. General Manu”, iar publicul este invitat să transmită observații și propuneri privind intenția de elaborare a planului urbanistic zonal, în perioada: 01.10.2020 – 06.10.2020. Observațiile sunt necesare în vederea stabilirii cerințelor de elaborare și vor fi transmise în scris prin e-mail – la adresa primarie@primaria-constanta.ro, sau prin poștă – la adresa tomis nr. 51, etaj 1, camera 121.

Prin acest PUZ se vor stabili reglementări noi cu privire la: regimul de construire, funcțiunea amplasamentului, înălțimea maximă admisă, coeficientul de utilizare a terenului (C.U.T.), procentul de ocupare a terenului (P.O.T.), retragerea clădirilor față de aliniament și distanțele față de limitele laterale și posterioare ale parcelei. Suprafața zonei studiate este de aproximativ 1,23 ha. Terenul este situat în intravilanul municipiului Constanța, în proximitatea Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, și prezintă deschidere de 12,45 metri către bulevardul Mamaia conform planului de amplasament și delimitare a imobilului. Terenul este proprietatea privată a lui SC Arkas Shipping & Transport SA – Sucursala Constanța (SC Arkas Denizcilik Ve Nakliyat Anonim Sirketi).

Prin elaborarea PUZ-ului pentru zona delimitată de bulevardul Mamaia, strada Ion Lahovari, strada Călărași, strada General Manu, investitorul propune amenajarea unui complex de birouri integrat în țesutul existent din punct de vedere funcțional, volumetric, peisagistic, având în vedere o dezvoltare echilibrată și durabilă a zonei.

SC Arkas Shipping & Transport SA – Sucursala Constanța a fost înființată în2014, iar firma-mamă este Arkas Denizcilik Ve Nakliyat Anonim Șirketi Izmir, cu sediul în Turcia. Administratorul societății și cel care se ocupă de construcția de nave și structuri plutitoare este Moroianu Mihail Eduard.

Mihaela GIUGLEA

1 COMENTARIU

  1. Asta mai lipsea . Bai oameni buni avem si noio un pic de dmnitate , avem si noi un pic de viziune arhitoctonica de urbanism ? Arunci acolo o cladire de birouri construita in stil de rahat sticand arhitectura zonei , care si asa e distrusa . Ceilalti cetateni care locuiesc acolo , sunt de acord ca aceasta cladire sa-i inchida ca intr-o colivie ? sa le strice temelia caselor ? Sper ca noul primar care se vrea unul corect sa respinga acest plan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.