O întreagă unitate de soldaţi nord-coreeni de la graniţă a dezertat în China. Aceştia se plângeau de foame şi epuizare

0
4997
Soldați Corea - Foto: Antena3

O unitate de şase agenţi de pază vamali din Coreea de Nord a dezertat în China, scrie the Telegraph citând Radio Free Asia (RFA). Aceştia s-ar fi plâns de epuizare şi hrană insuficientă.

Soldaţii făceau parte dintr-o brigadă de pază la graniţă care supraveghea frontierele tocmai pentru a împiedica fuga din Coreea de Nord.

„Cei şase se aflau în tura de noapte în data de 2 martie şi nu s-au mai prezentat dimineaţă. O echipă de căutare a scotocit toată zona şi a stabilit că au trecut râul (Yalu) cu tot cu armele din dotare, în China. S-a stârnit o adevărată agitaţie”, a declarat o sursă militară pentru Radio Free Asia (RFA).

„De obicei gardienii de la graniţă se înţeleg cu traficanţii profesionişti şi comercianţii, astfel că o duc mai bine decât soldaţii din alte regiuni. Dar epidemia de coronavirus durează de peste un an şi, cum traficul s-a oprit de tot, ei suferă de foame”,a spus o altă sursă din armata Coreei de Nord.

Au apărut ştiri că soldaţii nord-coreeni împuşcă animalele fermierilor pentru a se hrăni, în timp ce guvernul a lansat o campanie adresată populaţiei pentru a dona haine militarilor astfel încât aceştia să reziste lunilor de iarnă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.