O nouă bandă pe Bulevardul Mamaia, pentru șoferii care așteaptă la McDonald’s

0
390

La doar câteva zile de la adoptarea hotărârii Consiliului Local, Primăria Constanța a și creat banda suplimentară pe Bulevardul Mamaia, pentru decongestionarea traficului rutier în intersecția de la Delfinariu.

Intersecția de la Delfinariu, una dintre cele mai aglomerate zone din oraș, este cunoscută pentru blocajele de trafic generate de șoferi care vor să oprească la McDrive și încalcă regulile de circulație, prin staționarea pe strada Soveja, împiedicând accesul celor vin de pe bulevardul Mamaia.

Soluția identificată de Primăria Municipiului Constanța și implementată de Confort Urban vizează fluidizarea traficului rutier din această zonă, prin reconfigurarea carosabilului. Mai exact, pe Bulevardul Mamaia, zona carosabilă a fost extinsă, fiind amenajată o bandă suplimentară. Astfel, intrarea și ieșirea către linia de drive a restaurantului de tip fast food se modifică. Ieşirea prin zona cu barieră de pe Bulevardul Mamaia se transformă și în punct de intrare. Accesul în curtea fast food-ului se va realiza de pe Bulevardul Mamaia și se va ieși prin același punct. Totodată, se va bloca accesul din strada Soveja.

Măsura a fost adoptată în urma dezbaterii acestui subiect în Comisia de Circulație, din care fac parte reprezentanți ai tuturor instituțiilor cu putere de decizie în privința organizării traficului rutier, și a fost avizată de Inspectoratul de Poliție Județean Constanța – Serviciul Rutier.

Lucrările sunt incluse în proiectul de resistematizare a traficului rutier din zona Delfinariu, în completarea măsurilor de reorganizare a circulației la intersecția Bulevardului Mamaia cu strada Zorelelor.

V.I.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.