Se taie din trotuarul de la Delfinariu, să se creeze o bandă de așteptare la McDonald’s Drive, pe Bulevardul Mamaia

2
7944

Primăria Constanța a convocat reprezentanții McDonald’s Delfinariu pentru a găsi o soluție ca să nu se mai creeze o coadă fix în drum și să se blocheze intersecția. La McDrive se vor crea două linii de comandă în paralel, nu vor mai fi una după alta, și se va crea pe Bulevardul Mamaia o bandă de așteptare.

Reprezentanții McDonald’s Delfinariu au fost convocați de Comisia de trafic din cadrul Primăriei Constanța și de Confort Urban pentru modificarea soluției de intrare la McDrive, pentru a se evita blocarea primei benzi a Bulevardului Mamaia de către cei care vor să facă dreapta, pe strada Soveja, ca să intre la linia de drive.

Soluția găsită este ca accesul la McDrive să se facă din Bulevardul Mamaia deoarece, în acest fel, linia de drive este mai lungă, pentru că merge de-a lungul restaurantului, și este pe terenul concesionat de McDonalds, mașinile nu vor mai aștepta în stradă.

„Se intră direct din Bulevardul Mamaia, se înconjoară clădirea, se ia mâncarea și se iese tot în Bulevardul Mamaia. În plus, s-a ajuns la concluzia că este utilă o bandă de așteptare pe bulevard, ca să rămână cea spre dreapta, pe Soveja, liberă, după cum au gândit cei de la Confort Urban.

Și, în loc să avem două terminale de comandă unul după altul, ca să nu mai stea mașinile una în spatele alteia, se vor face două linii de comandă, pe care mașinile pot merge, deoarece se vor face două terminale de comandă în paralel. McDonald’s va face această investiție“, a explicat reprezentanta McDonald’s consilierilor locali din Comisia de specialitate nr. 2 a Consiliului Local, în ședința din 29 septembrie a.c.

Dar pentru ca aceste două linii de comandă în paralel să funcționeze, trebuie ca actualele ferestre de comandă să se extindă, ca să poată fi amplasate câte două case de marcat.

Însă, restaurantul ocupă deja maximumul de teren permis, conform Planului Urbanistic de Detaliu din 1997 și modificării acestuia din 2008, astfel că indicatorii urbanistici trebuie modificați iar, pentru ca McDonald’s să se poată extindă. Din acest motiv, s-a solicitat Primăriei încetarea valabilității hotărâri Hotărârii 741/2008 a Consiliului Local, prin care s-a aprobat extinderea și supraetajarea parțială a McDonald’s Drive Delfinariu. În acest fel, se anulează indicatorii urbanistici existenți și aceștia revin la valorile inițiale: procent de ocupare a terenului de 50%, coeficient de utilizare a acestuia de 2 și un regim de înălțime P+2 (7m). Față de POT 16%, CUT 0,21 și regim de înălțime P-P+1E, conform HCL 741/2008.

„Restaurantul a ajuns la procentul maxim de ocupare și coeficientul maxim de utilizare al terenului, conform PUDului, de aceea am cerut ca acesta să fie anulat și să se întoarcă la indicatorii vechi. De altfel, PUDul și-a produs efectele, clădirea s-a construit fix conform acestuia.

Există deja o autorizație de construire pentru extinderea și supraetajarea parțială a McDonald’s Drive Delfinariu, iar acum Premier Restaurants România (firma care administrează McDonald’s – n.r.) vrea să ceară o nouă autorizație, pentru extinderea cabinelor și servirea în paralel“, a precizat reprezentanta McDonald’s.

Noua bandă de așteptare la McDrive va porni din zona dedicată taxiurilor, din spatele stației de autobuz, iar trotuarul din zona Delfinariu va fi micșorat, pentru amenajarea acesteia.

Proiectul de hotărâre pentru încetarea valabilității hotărârii Consiliului Local din 2008 va fi votat joi, 30 septembrie a.c., de către aleșii locali, în ședința ordinară. Cei din cadrul Comisiei de specialitate nr. 2 au avizat pozitiv proiectul.

Soluția propusă de către reprezentanții McDonald’s și Confort Urban a fost deja aprobată de Comisia de Circulație a Primăriei Constanța.

Valentin ISPAS

Citește și:

2 COMENTARII

  1. In vreme ce alte companii private dau faliment si pun lacatele pe usa din cauza “resistematizarii”, sau pe romaneste, a distrugerii tuturor spatiilor de parcare din Constanta, ACEASTA companie privata beneficiaza de tratament special.

    Primaria le va face unor privati cai de acces si parcare din banii tai, antreprenorule din sector privat, care recent ai fost fortat de primarie sa iti inchizi punctul de lucru.
    Si din banii tai, taximetristule care stai in statia aia de 15 ani si ti-ai rupt masina in gropi pentru ca nu a fost niciodata asfaltata.
    Si din banii tai, pietonule care dupa 8 oct nu vei mai avea pe unde sa mergi.

    Constanta altfel….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.