O nouă sentință nefavorabilă pentru George Karam, în dosarul Beirut

0
176
Restaurantul Beirut, în dimineaţa de după teribilul incendiu

Curtea de Apel Constanța a respins încă o contestație în anulare, în dosarul ”Beirut”, formulată atât de inculpați, cât și de părțile civile. Este vorba despre cazul incendiului care a mistuit mansarda unui restaurant, în 2014, curmând viața a trei tinere artiste.

În acest al doilea dosar care a fost deschis în urma tragediei (primul fiind cel deschis pentru ucidere din culpă, finalizat), celor în cauză li se aduc acuzații  de ”neluare a măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”. Acțiunea a fost înregistrată la începutul acestui an, la numai o lună de la pronunțarea definitivă a instanței, privind prima acțiune similară, înregistrată în 2019.

Nici de această dată, George Karam, patronul libanez al restaurantului Beirut nu a scăpat de pedeapsă sau cu o pedeapsă mai ușoară. Instanța a respins acțiunea ca inadmisibilă.

Soluția pe scurt: respinge ca inadmisibile contestațiile în anulare formulate împotriva deciziei penale nr.1040/P/19.11.2019 pronunțată de Curtea de Apel Constanța în dosarul penal nr.20365/212/2015 de contestatorii condamnați Karam George și Jurcă Dumitru și contestatorii părți civile Vasileșeanu Maria, în nume propriu și în calitate de moștenitor al defunctului parte civilă Vasileșeanu Dumitru, Ștefan Valentin, Roman Robert Adrian, Sarkany Mariana, Sarkany Ferenc Arpad și Sarkany Ferencz Arpad. (…) Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi 19.04.2021”.

Reamintim că anchetatorii au dispus trimiterea în judecată a lui George Karam, patronul restaurantului Beirut, pe 5.08.2015, sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de distrugere din culpă – una în formă agravată, a infracţiunii de neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, a infracţiunii de realizare a construcţiilor cu nerespectarea cerinţelor esenţiale a existenţei acestora – forma agravată, a infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu, a infracţiunii de construirea fără autorizaţie într-o zonă construită protejată, a infracţiunii de primire în muncă a unor persoane fără contracte, precum şi a 40 de infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Alături de el, au fost trimise în judecată și firmele SC Middle East Parteners SRL și SC Tinel Cristi SRL, plus persoanele fizice Constantin Pavel, Dumitru Jurca, Gheorghe Nirlu, Sultana Nirlu, Florentina Gica Coroianu, Mihaela Zdru și Florin Iordache, pentru tragedia din 2014. Este vorba despre teribilul incendiu, în urma căruia trei tinere și-au pierdut viețile, în aprilie 2014. Dansatoarele Mihaela Tucă şi Nicoleta Vasiliţeanu, cât şi cântăreaţa Nicoleta Cengher au ars de vii în restaurantul morţii, aflându-se la mansarda localului.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.