O nouă unitate de cazare va fi construită la Corbu

0
1222
Comuna Corbu

Localitatea Corbu, cunoscută cândva pentru plajele virgine, se află într-o continuă dezvoltare din punct de vedere turistic, pentru că foarte mulți investitori aleg această zonă din nordul litoralului pentru a-și contura o afacere imobiliară. Acesta este și cazul lui Gheorghe Dumitrache, un afacerist care dorește să ridice o clădire cu spații de cazare.

Pentru ca proiectul să se materializeze, trebuie parcurse mai multe etape și obținute avize și autorizații. Un nou pas a fost efectuat. Agenția pentru Protecția Mediului din Constanța a decis că proiectul „Elaborare Plan Urbanistic Zonal – introducere în intravilan și reglementare terenuri pentru locuințe”, pentru imobilul teren situat în localitatea Corbu, nu necesită evaluare de mediu, urmând să fie supus procedurii de adoptare fără aviz de mediu.

Terenul din zona studiată are categoria de folosință „teren arabil”, cu regim juridic extravilan, urmând a se schimba destinația acestuia în zona pentru construire locuire/rezidențiale, clădiri cu funcțiunea de comerț, servicii cazare. Terenul care a generat PUZ are 1.000 mp, iar regimul de înălțime admis este de P+2E. 

Amintim că, de foarte mulți ani, numiți investitori intenționează să transforme localitatea Corbu în stațiune turistică. În trecut chiar se punea problema ca stațiunea ce se dorea amenajată la Corbu să fie una de lux, asemenea celei din Mamaia Nord, însă au apărut unele probleme legate de legalitatea actelor prin care au devenit proprietari diverse persoane. S-a lăsat cu dosare la DNA, privind niște falsuri, după toate aceste povești despre o nouă stațiune în nordul litoralului.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.