O nouă unitate de pompieri va fi înființată la Cernavodă

0
131
Foto arhivă

O nouă subunitate specială de intervenție formată din pompieri profesioniști,  va fi înființată în Cernavodă. Aceasta se va numi ”Detașamentul Special de Pompieri Cernavodă” și va face parte din organica Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Dobrogea” al Județului Constanța.

Printr-o hotărâre de guvern va fi înființată o nouă subunitate de pompieri, la Cernavodă.

Remăm mai jos textul intergral al Hotărârii de Guvern:

”Guvernul României adoptă prezenta hotărâre:

Art. 1 – (1) Se înființează, în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Dobrogea” al Județului Constanța, subunitatea profesionistă specială de intervenție ”Detașamentul special de pompieri Cernavodă”, pe amplasamentul C.N.E. Cernavodă, în vederea asigurării intervenției pentru stingerea incendiilor la Centrala Nuclearelectrică Cernavodă, condusă de un comandant detașament special, ajutat de un locțiitor comandat detașament special.

(2) Nivelul studiilor, gradul militar, coeficientul și solda de funcție pentru funcțiile prevăzute la alin. (1) sunt similare celor specifice funcției de comandant detașament I, respectiv funcției de locțiitor comandant detașament I, ambele de la nivelul inspectoratelor pentru situații de urgență județene, potrivit normelor legale în vigoare.

Art. 2 – Posturile necesare pentru înființarea subunității profesioniste speciale de intervenție ”Detașamentul special de pompieri Cernavodă” se asigură prin suplimentarea posturilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență pentru Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Dobrogea” al Județului Constanța, prin redistribuire de la nivelul Ministerului Afacerilor Interne.

Art. 3 – (1) Cheltuielile de personal determinate de suplimentarea efectivelor prevăzute la art. 2 se suportă din fondurile alocate în bugetul Ministerului Afacerilor Interne, pentru Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

(2) Cheltuielile curente și de capital necesare pentru funcționarea subunității profesioniste speciale de intervenție ”Detașamentul special de pompieri Cernavodă” se asigură de către SN Nuclearelectrica SA”.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.