O sexagenară din Murfatlar, infectată cu SARS Cov-2, a murit la Spitalul de Boli Infecțioase

0
2599
Spitalul de Boli Infectioase Constanta

O femeie din Murfatlar, infectată cu virusul SARS-Cov 2, a decedat, vineri, 16 octombrie, în jurul prânzului.

Potrivit unor surse apropiate, femeia avea 63 de ani și a decedat la Spitalul de Boli Infecțioase. Cazul a fost confirmat de DSP Constanța. Cazul va fi raportat pe buletinul de presă al Grupului de Comunicare Strategică. De precizat că până la data de 16 octombrie, la Constanța s-au înregistrat 93 de decese, iar acest caz de la Murfatlar este al 94-lea deces.

Menționăm faptul că de la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 3.987 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. În acest moment, sunt 464 de persoane internate, dintre care 428 din județul Constanța și 36 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 1.939 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 563 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 291 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (78), asistenți medicali (119) și personal auxiliar (94).

La nivelul județului Constanța au fost incluse 607 paturi pentru tratarea bolnavilor COVID-19. Acestea sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 114 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 91 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 123 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (107 – 86 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (56 – 47 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (74 – 3 ocupate).

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.