O tânără infectată cu SARS-CoV-2 a câștigat în instanță dreptul de a se trata acasă

0
179
Teste pentru coronavirus COVID-19
Teste pentru depistarea noului coronavirus COVID-19

O adolescentă de 16 ani din Galați, infectată cu noul coronavirus, este prima persoană care a obținut dreptul în instanță de a rămâne la domiciliu până când se însănătoșește, notează stiri.tvr.ro. Deși Direcția de Sănătate Publică hotărâse ca fata să fie internată la spitalul de boli infecțioase, familia a refuzat și a cerut ajutor în instanța. Iar judecătorii i-au dat dreptate tinerei.

În urmă cu o săptămâna, adolescenta i-a spus mamei că nu se simte foarte bine, așa că au mers la spitalul de copii. Fata a rămas o noapte pentru investigații. Iar testul pentru coronavirus a ieșit pozitiv.

Adolescenta trebuia mutată la spitalul de boli infecțioase, dat mama a refuzat și a luat-o pe tânăra acasă. Inițial medicii au fost de acord ca adolescenta să rămână în izolare la domiciliu. Însă Direcția de Sănătate Publică a hotărât că trebuie internată la boli infecțioase pentru 14 zile.

La domiciliu fetei a venit și un echipaj de poliție, care a verificat situația. Întâi a constatat că totul era în regulă. Dar după o jumătate de ora agenții au revenit.

Decizia judecătorilor a venit repede. Aceștia au hotărât ca adolescenta să rămână în izolare la domiciliu, alături de familie. Ea este verificată de angajații DSP și va putea părăsi locuința după două teste negative.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.