Oficial, de la IPJ, despre perchezițiile din dosarul diplomelor false

0
609
FOTO Poliția Română

Polițiștii Regionalei Transporturi Constanța, sub coordonarea procurorului investit din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, în colaborare cu autoritățile austriece (ca urmare a unui ordin european de anchetă emis de P.C.A.), au organizat activități într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, înșelăciune și fals material în înscrisuri oficiale.

În urma acțiunilor, la data de 2 decembrie a.c., polițiștii au depistat, în flagrant delict, un bărbat, în timp ce ar fi primit două certificate de calificare profesională false, care ar fi fost date retur de către beneficiari, întrucât ar fi fost eronate.

În urma flagrantului, în aceeași zi, au fost puse în executare 11 mandate de percheziție domiciliară, în județul Constanța, fiind ridicate, în vederea continuării cercetărilor, sume de bani (‪119.000 de lei, 8.500 de euro, 520 de lire sterline și 65 de leva), 5 imprimante multifuncționale, 6 unități PC, 15 telefoane mobile, 12 memory stick usb, 13 laptopuri, 5 ceasuri de mână, mai multe bijuterii, 7 harduri externe, 1 DVR, precum și 62 de diplome și certificate de calificare, 2 ștampile. În plus, a fost indisponibilizat un autoturism.

Valoarea bunurilor ridicate în vederea continuării cercetărilor este de aproximativ ‪370.000 de lei.

În cursul zilei de astăzi, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța au pus în executare alte 11 mandate de percheziție domiciliară, în județele Constanța și Călărași.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 5 diplome de bacalaureat, 28 de certificate de calificare, 3 diplome de liceu și 3 foi matricole.

Valoarea prejudiciului creat este de aproximativ 80.000 de lei.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și al tehnicienilor criminaliști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.