Peste 2.600 de tablete, distribuite școlilor constănțene

0
179
Tablete chinezești pentru elevii români. FOTO ISJ Constanța

Inspectoratul Școlar Județean Constanța a distribuit, în cursul zilelor de 8 și 9.12.2020, un număr de 2.640 de tablete, pentru 98 de unități de învățământ preuniversitar cu personalitate juridică din județul Constanța (51 din mediul rural și 47 din mediul urban: 26 din municipiul Constanța, două din Eforie, trei din Cernavodă, cinci din Mangalia, șapte din Medgidia, patru din Năvodari).

Acțiunea s-a desfășurat la Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu“ Constanța, în baza unei programări a instituțiilor școlare, la intervale orare fixate astfel încât să se respecte distanțarea fizică, precum și toate măsurile specifice privind prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Tabletele au fost distribuite în cadrul Programului Național Școala de acasă, inițiat de către Ministerul Educației și Cercetării, conform necesarului transmis de către managerii școlari Inspectoratului Școlar Județean Constanța. Ele au incluse o cartelă pentru Internet și un soft preinstalat.

Acum, directorii instituțiilor de învățământ vor distribui beneficiarilor aceste dispozitive, în cel mai scurt timp, în regim de comodat, conform dispozițiilor legale, în baza unei proceduri operaționale aprobate în cadrul Consiliilor de Administrație.

Față de raportarea trimisă de directorii unităților școlare, care a stat la baza procesului de achiziție, s-a înregistrat la mai multe școli o diminuare semnificativă a numărului de beneficiari. Din acest motiv, vor fi identificați alți beneficiari pentru aceste dispozitive, ce vor fi distribuite în cea de-a doua etapă, atunci când vor primi tablete și unitățile școlare care încă nu au primit.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.