OFICIAL. Noile restricții intră în vigoare de duminică!

1
11662

Noile măsuri impuse de Guvern prin Hotărârea cu numărul 20 vor intra în vigoare de duminică, 28 martie a.c., în localitățile constănțene unde rata de infectare a depășit cifra 4 la mia de locuitori. Circulația în zilele de vineri, sâmbătă și duminică la fi restricționată începând cu ora 20.00, iar magazinele se vor închide de la ora 18.00.

UPDATE: Premierul Florin Cîțu a anunțat că noile măsuri vor intra în vigoare duminică, 28 martie a.c..

”Precizări referitoare la Hotărârea CNSU privind noile măsuri Astăzi se va publica hotărârea în Monitorul Oficial, însă, având în vedere timpul scurt pe care l-ar avea operatorii economici la dispoziție să se pregătească, am avut o discuție cu domnul Arafat și am stabilit ca aceste măsuri să fie aplicate de duminică, 28 martie”, scrie premierul Cîțu pe pagina sa de Facebook.

Totodată, hotărârea prevede că în localitățile unde rata de infectare a depășit cifra 7,5 la mia de locuitpri aceste măsuri vor fi impuse de luni până duminică.

Prefectul județului Constanța a adus precizări în ceea ce privește noile măsuri, între care și faptul că localitatea Saraiu este propusă spre carantinare, incidența înregistrată fiind de 10,89 la mia de locuitori:

”Începând cu data de mâine, ora 00.00 (sâmbătă, 27 martie a.c..ora 0.00) hotărârile suplimentare prevăzute de Hotărârea CNSU, nr. 20 vor începe să fie aplicate și la nivelul județului Constanța. Aceasta întrucât la nivelul județului există un număr de opt localități unde incidența este peste 4 la mia de locuitori, printre care se numără și municipiul Constanța, dar și o localitate care înregistrează o incidență peste 7,5 la mia de locuitori, localitatea Saraiu, incidența fiind de 10,89 la mie, unde există și o propunere de carantinare care avizul Institutului Național de Sănătate Publică. ”

Tot în acest context, Grupul de Comunicare Strategică anunță asupra noului model de declarație pe proprie răspundere, precum și adeverința de la angajator, cu noul interval orar în care ne putem deplasa în afara locuinței:

Citește și:

Loredana MIHAI

1 COMENTARIU

  1. Care sunt comunele si rasele care vor avea acest programul de unde sa srie omul care localitatii are ori care nu 4 la mia de locuitori

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.