Oficial: unde sunt amplasate camerele de verificare a rovinietei, în Constanța

0
1342
Autostrada A2

Rovinieta este o taxă de drum obligatorie pentru orice vehicul de transport marfă sau persoane, privind circulaţia pe reţeaua de drumuri naţionale, exclusiv cele aflate în intravilanul reședinţelor de judeţe şi al municipiilor, dar și pe drumuri expres și autostrăzi. Potrivit reprezentaților Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Constanța, iată unde sunt amplasate camerele fixe pentru verificarea rovinietei.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Constanța a transmis, pentru Focus Press, unde sunt amplasate camerele fixe pentru verificarea rovinietei.

Acestea sunt: Autostrada A2 (Km 162), A2 (Km 180), A2 (Km 194), A2 (Km 210). De asemenea, cameră fixă este amplasată și pe DN 38, drumul care leagă Constanța de Negru Vodă, la Km 11+800 m.

DRDP Constanța are în administrare și un echipament mobil pentru verificarea rovinietei, acesta fiind utilizat pe întreaga rețea de drumuri naționale aflate în administrarea sa.

Autovehicule care nu plătesc rovinieta

Începând cu data de 1 octombrie 2010, următoarele vehicule sunt exceptate de la plata tarifului de utilizare, numai dacă sunt înregistrate ca vehicule exceptate în baza de date:

 1. vehiculele deținute în proprietate sau, după caz, folosite în baza unui drept legal, conform datelor înscrise în certificatul de înmatriculare, de:
 2. unitățile Ministerului Apărării Naționale; unitățile Ministerului Afacerilor Interne;
 3. unitățile Serviciului Român de Informații;
 4. unitățile Serviciului de Informații Externe;
 5. unitățile Serviciului de Protecție și Pază;
 6. unitățile Serviciului de Telecomunicații Speciale;
 7. Administrația Națională a Penitenciarelor și unitățile subordonate acesteia;
 8. serviciile publice comunitare pentru situații de urgență, reglementate prin Ordonanță Guvernului nr. 88/2001, privind înființarea, organizarea și funcționarea serviciilor publice comunitare pentru situații de urgență, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 363/2002, cu modificările și completările ulterioare;
 9. Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România S.A. și subunitățile acesteia, Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, Societatea Națională de Cruce Roșie din România;
 10. serviciile de ambulanță;
 11. istorice, conform celor înscrise în certificatul de înmatriculare sau în cartea de identitate a vehiculului;
 12. prevăzute ca fiind exceptate prin acordurile și tratatele internaționale la care România este parte;
 13. folosite exclusiv în transportul public local de persoane, prin servicii regulate pe rază teritorial-administrativă a unei localități.
 14. destinate transportului școlar.

Distribuitori autorizați

 • Portal www.erovinieta.ro, aplicația „Mobile etarife“ și subunități ale CNAIR: Agenţii de Control şi Încasare (ACI), Secţii de Drumuri Naţionale (SDN), Direcţii Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP);
 • Oficii Poştale aparţinând CN Poșta Română;
 • Staţii de distribuţie a carburanţilor auto aparţinând SC OMV Petrom Marketing SRL; SC Mol România Petroleum Products; SC Rompetrol Downstream; SC Socar Petroleum;
 • Puncte de lucru aparţinând SC Scala Assistance;
 • Puncte de lucru aparţinând SC Danube Point Express;
 • Puncte de lucru aparţinând Banca Transilvania;
 • Puncte de lucru/portal web aparţinând SC Riolit Web SRL;
 • Portal web aparţinând SC SMS Ticketing SRL;
 • Portal web/aplicație telefoane mobile aparţinând SC Explorom Impex SRL;
 • Aplicație telefoane mobile aparţinând SC Time Safe SRL;
 • Puncte de lucru aparţinând SC Casier Total SRL;
 • Birouri regionale aparţinând UNTRR;
 • Puncte de lucru aparţinând SC Medina Trans Spedition;
 • Puncte de lucru aparţinând SC Peter Sm 2012;
 • Staţii de distribuţie a carburanţilor auto SC Lukoil România;
 • emitere SMS – Orange, Vodafone, Telekom, RCS&RDS – doar pentru utilizatorii români și pentru perioada minimă de utilizare aferentă fiecărui tip de vehicul.

Responsabilitatea funcţionării punctelor de distribuţie/portalurilor/aplicațiilor destinate telefoanelor mobile aparţine integral distribuitorului cu care CNAIR are încheiate convenţii.

Utilizatorii români vor achita tariful de utilizare în lei, la cursul de schimb al zilei comunicat de Banca Națională a României, valabil pentru ultima zi din luna anterioară datei achitării tarifului.

Informații privind contravaloarea taxei de rovinietă puteți găsi în fotografia atașată.

Liliana BELCIUG

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.