Olanda este singura țară din UE care nu a început vaccinarea anti-COVID, la aproape două săptămâni de la debutul campaniei

0
394
Vaccin anti-Covid-19. Foto: Profimedia images

Olanda a decis să devanseze cu două zile începutul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, a anunţat luni guvernul ţării, ultimul din UE care va trece la vaccinarea populaţiei. Inițial, debutul campaniei de vaccinare era programat să aibă loc vineri.

Personalul spitalicesc în contact cu pacienţii de COVID-19 va fi primul care va beneficia de vaccin, alături de lucrătorii din azilele de bătrâni din sudul ţării, au anunţat autorităţile sanitare.

„Începutul vaccinării împotriva COVID-19 este devansat cu două zile” în raport cu data precedentă anunţată, de vineri, 8 ianuarie, a anunţat Ministerul Sănătăţii după o întâlnire cu autorităţile sanitare, transmite Agerpres.

De la începutul vaccinării în Europa pe 27 decembrie, lentoarea anumitor ţări în administrarea vaccinului este dur criticată, în special în Franţa.

Însă, în Olanda, întârzierea este şi mai importantă: primele vaccinuri sunt prevăzute la aproape două săptămâni după lansarea vaccinărilor în UE şi la aproape o lună de la începutul campaniei în Regatul Unit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.