Redeschiderea școlilor depinde de situația epidemiologică și de modul în care se derulează campania de vaccinare

0
680
Foto-arhivă

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației a declarat luni seara, 4 ianuarie a.c., că toate scenariile privind redeschiderea școlilor vor fi luate în calcul, între acestea, reluarea cursurilor în zonele cu incidentă mică a cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2.

Acesta a mai precizat că redeschiderea unităților de învățământ depinde foarte mult de evoluția epidemiologică în România.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a anunțat că există două aspecte importante în reluarea cursurilor în școli, unul dintre ele fiind situația epidemiologică, iar cel de-al doilea modul în care se derulează campania de vaccinare.

„În primul rând, trebuie să avem în vedere evoluția epidemiologică în urma vacanței de iarnă, pe care am văzut-o cu toții cum s-a derulat. Aceste rezultate vor putea să fie disponibile undeva la jumătatea lunii ianuarie. Vom vedea care este rata de infectare, un lucru extrem de important.

Al doilea lucru important este modul în care se derulează campania de vaccinare. în urmă cu câteva ore, am transmis către toate inspectoratele școlare județene rugămintea de a raporta o situație la nivelul fiecărei unități de învățământ, am transmis aceeași solicitare către toate universitățile din România, cu privire la disponibilitatea la vaccinare a personalului din învățământ – personal didactic, personal didactic auxiliar și personal nedidactic”, a explicat el la Digi 24.

În urma analizei datelor epidemiologice și a ratei de incidență și a numărului de cadre didactice care doresc să se vaccineze, ministrul Educației a anunțat că toate scenariile vor fi luate în calcul și analizate, în vedere stabilirii modului în care elevii vor reveni la școală.

„În urma acestei analize, care trebuie să fie responsabilă, orice scenariu este deschis. Nu excludem absolut niciun scenariu – nici scenariul în care am putea avea o redeschidere în zone care înregistrează o incidenţă mai mică, nu excludem nici prioritizarea pe nivele de educație, nu excludem absolut niciun scenariu. Însă, fiind vorba de sănătatea copiilor, elevilor, studenţilor şi cadrelor didactice, analiza trebuie făcută responsabil, cu datele pe masă, iar decizia trebuie luată de cei care au competenţă pe acest subiect. Ea nu poate fi decât partajată între Ministerul Sănătății, cei responsabili de campania de vacinare, cei responsabili pentru situația de urgență și Ministerul Educației”, a explicat el pentru sursa citată mai sus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.