Oleg Danovski Jr. cere retragerea numelui tatălui său din titulatura Teatrului Național de Operă și Balet Constanța

1
1520

Oleg Danovski Jr., fiul marelui maestru de balet Oleg Danovski, dorește retragerea numelui acestuia din titulatura Teatrului Național de Operă și Balet din Constanța. În acest sens, acesta a transmis un memoriu ministrului Culturii.

Motivele care stau la baza acestei decizii este scandalul generat de către familia Cherecheș și neincluderea niciunuia dintre spectacolele regizate de către Oleg Danovski în repertoriul teatrului.

La momentul constituirii Teatrului Național de Operă și Balet din Constanța, lui Oleg Danovski Jr. i s-a cerut acceptul pentru folosi numele tatălui său pentru această instituție. În acel moment, mai existau în repertoriu două spectacole ale maestrului Oleg Danovski, pe care Oleg Danovski Jr. le-ar fi repus în scenă și urma ca și alte lucrări să aibă același parcurs. Astfel, că fiul a fost de acord cu includerea numelui maestrului în titulatura teatrului.

„În anul 2008, am fost scos la pensie într-un mod impropriu (abuziv) de către conducerea de atunci (care este, în continuare, și astăzi, recte Daniela Vlădescu), fapt ce a generat un proces în urma căreia instituția a fost obligată să îmi plătească șase luni de salariu, la care s-au adăugat daune morale. Din cauza acestui fapt, în momentul în care am solicitat o relație contractuală pentru întreținerea celor două lucrări care mai rămăseseră în repertoriu, feedback-ul instituției a fost că nu este dispusă să îmi remunereze această muncă. Ținând cont că, din punct de vedere contractual, eram singurul abilitat la întreținerea celor două lucrări, am fost forțat să le retrag din motivul sus menționat.

Din acest moment, a apărut întrebarea: daca instituția ce poartă numele OLEG DANOVSKI mă determină să retrag ultimele două lucrări ce purtau numele OLEG DANOVSKI, care ar mai fi justificarea prezenței acestui nume pe frontispiciul Teatrului de Operă și Balet din Constanța“, a precizat Oleg Danovski Jr. în memoriul transmis ministrului Culturii.

De-a lungul anilor, acesta a sperat ca situația să fie reevaluată, lucru care nu s-a întâmplat, astfel că „instituția ce poartă numele Oleg Danovski renunță la cele mai mici urme ale creației titanice a tatălui meu, care ar fi trebuit să intre în patrimoniul cultural al acestei țări“.

Oleg Danovski Jr. este nemulțumit și de scandalurile apărute, mai ales în ultimul timp, în jurul teatrului constănțean și a familiei Cherecheș, care aduc un prejudiciu imens acestui nume, pe care are obligația morală de a-l apăra.

Din aceste motive, fiul lui Oleg Danovski solicită retragerea numelui acestuia din titulatura Teatrului Național de Operă și Balet din Constanța și cere măsuri radicale din partea ministrului Culturii.

Oleg Danovski Jr. a solicitat o audiență ministrul Bogdan Gheorghiu, lucru pe care acesta l-a acceptat și urmează o întrevedere, pentru prevenirea unei situații de nedorit.

V.I.

1 COMENTARIU

  1. Demisia DANIELA VLADESCU,HORATIU CHERECHES,MONICA CHERECHEȘ….CHIAR CAT SA MAI DISTRUGETI ACEST TEATRU CU INCOMPETENTA VOASTRA????

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.