OMV Petrom a câștigat licitația pentru explorarea unui sector din Marea Neagră

0
513
Sursa foto: economica.net

OMV Petrom a câștigat licitația pentru un perimetru de explorare țiței și gaze din Marea Neagră. Anunțul a fost făcut după ce compania a fost desemnată câștigătoare în urma licitației internaționale deschise, organizată de Ministerul Economiei și Dezvoltării Durabile a Georgiei, pentru perimetrul II offshore.  

Prin urmare, OMV Petrom urmează să-și continue, astfel, extinderea operațiunilor în regiunea Mării Negre, pe un perimetru cu o suprafață de 5.282 de kilometri pătrați.

„Ne continuăm planurile de a ne extinde activitățile din upstream în regiunea Mării Negre. Aceasta este o altă etapă importantă, după semnarea unui contract pentru intrarea în licența de explorare Han Asparuh, în zona offshore a Bulgariei. Este o continuare firească a experienței noastre de peste 40 de ani în apele românești ale Mării Negre”, a declarat Peter Zeilinger, membru al Directoratului responsabil pentru activitatea de Upstream, într-un comunicat.

De precizat că perimetrul respectiv va fi concesionat oficial numai dacă negocierea unui contract de partajare a producției va fi finalizată cu succes. În acest caz, OMV Petrom va obține drepturile de a desfășura activități de explorare țiței și gaze naturale în perimetrul II, amplasat în platoul continental și în zona economică offshore a Georgiei din Marea Neagră.

Explorarea platoului continental românesc din Marea Neagră a început în anul 1969, iar 11 ani mai târziu, în 1980, au fost descoperite hidrocarburile. Producția acestora a început în anul 1987.

În prezent, OMV Petrom are operațiuni de explorare, dezvoltare şi producţie în apele de mică adâncime – perimetrul Istria – unde producția de țiței și gaze naturale este de 25.000 bep/zi. În 2019, a reprezentat circa 17% din producția Grupului în România. În afară de acestea, compania mai desfășoară și operațiuni de explorare în parteneriat cu ”ExxonMobil” în apele de mare adâncime -Neptun Deep.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.