Orban susține că dacă va câștiga Congresul PNL, va reface coaliția în cel mult 48 de ore

0
78

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că, dacă va câștiga congresul din 25 septembrie, reface coaliția în “maxim 48 de ore”, potrivit Realitatea.net.

Dacă voi câștiga Congresul PNL, refac coaliția în maxim 48 de ore”, a spus Ludovic Orban. Orban a respins scenariul în care Iohannis ar refuza să îl desemneze premier:

“Cum să refuze? Președintele României m-a desemnat prim-ministru de trei ori, inclusiv la negocierea pe care am avut-o după alegerile din decembrie, după blocajul din primele șase zile, dacă vă aduceți aminte, am venit cu a doua formulă, cu doi candidați posibili de prim-ministru, Ludovic Orban sau Florin Cîțu, și până la urmă cei care au luat decizia, și-au exprimat preferința și au impus premierul Cîțu au fost cei de la USR PLUS“, a spus Ludovic Orban.

Întrebat dacă există liberali care au vrut să îl dea afară din partid, Orban nu a negat: “Sunt minți înfierbântate care consideră că doar eliminarea mea poate să mă împiedice să câștig congresul și au apelat la toate tertipurile posibile, să n-am 10 filiale care să îmi acorde votul ca să pot să candidez.”

“Eu sunt un om foarte civilizat, sunt om care chiar și atunci când partenerul de dialog e un pic mai înfierbântat îmi păstrez întotdeauna calmul și rar, rar de tot se întâmplă să mai scap câte un cuvânt nelalocul lui“, a mai spus Ludovic Orban, citat de Realitatea.net. 

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.