Ședință în Parlament pentru prezentarea moțiunii de cenzură. Ludovic Orban și Anca Dragu susțin moțiunea de cenzură ințiată de USR PLUS și AUR

0
35
Parlamentul României - plenul Camerei Deputaților. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

În cursul zilei de joi, 9 septembrie a.c., începând cu ora l6.00, se va întruni plenul Parlamentului, convocat de preşedinţii Camerei Deputaţilor și Senatului, Ludovic Orban și Anca Dragu. Se va prezenta moţiunea de cenzură iniţiată de USR PLUS şi AUR împotriva Guvernului Cîțu.

Ludovic Orban a precizat că şedinţa plenului se va desfăşura chiar dacă nu se întruneşte cvorum la şedinţa Birourilor permanente reunite, care are loc joi dimineață.

Schimbare de strategie în PNL. Într-o ședință a conducerii liberalilor care a avut loc în această dimineață, liderii apropriați de Florin Cîțu au decis să le permită parlamentarilor PNL să participe la ședința de plen în care va fi citită moțiunea de cenzură, au declarat surse politice pentru Digi24.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a anunţat miercuri, 8 septembrie a.c., că a luat decizia, împreună cu preşedintele Senatului, de a convoca plenul Camerelor reunite, menţionând că este o obligaţie constituţională.

„Am luat decizia astăzi de a convoca plenul Camerelor reunite, împreună cu preşedintele Senatului. Vreau să fac câteva precizări, ca să fiu foarte bine înţeles: convocarea făcută de preşedinţii celor două Camere nu cuprinde ordinea de zi, nu este regulamentar ca preşedinţii, când fac convocarea plenului Camerelor reunite, să stabilească propunerea de ordine de zi. Pentru stabilirea proiectului ordinii de zi, vom convoca Birourile permanente reunite, care, în conformitate cu prevederile articolului 15 din regulamentul şedinţelor comune, au acest atribut de a stabili proiectul ordinii de zi. Este o obligaţie constituţională a preşedinţilor celor două Camere aceea de a convoca plenul pentru a permite respectarea Constituţiei”, a declarat miercuri Ludovic Orban.

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.