Ordin de protecție emis DEGEABA! O femeie din Constanța și-a chemat acasă concubinul, să bea împreună

0
2614
Sursa foto: romanialibera.ro

Agresiunea fizică pe fondul consumului de alcool este din ce în ce mai des întâlnită. Tot mai multe femei apelează la oamenii legii pentru a fi protejate de proprii soți sau de concubini. Însă, tot ele renunță mai apoi la ordinele de protecție și se împacă cu partenerii lor. Acesta este și cazul unui cuplu din Constanța care, după ce beau câteva pahare împreună, se iau la bătaie, iar femeia ajunge să sune la 112.

În cursul zilei de 22 iunie, în jurul orei 08.30, polițiștii din cadrul Secției 5 au fost sesizați prin apel 112, de către o femeie de 49 de ani, despre producerea unui conflict la domiciliul său. Deplasați la fața locului, polițiștii au identificat un bărbat, de 52 de ani, concubinul femeii în cauză, care, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, ar fi agresat-o fizic pe aceasta. Polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, conform prevederilor în vigoare, și au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.

Doar că, după nici măcar o zi, ordinul de protecție a fost infirmat, deoarece femeie l-a chemat acasă pe concubin. Potrivit informațiilor noastre, cei doi parteneri de viață nu sunt la primul scandal și chiar sunt cunoscuți de oamenii legii. Mai mult, în anul 2019, a fost înregistrat și un dosar la Judecătoria Constanța prin care magistrații au emis un ordin de protecție valabil 6 luni și l-au obligat pe bărbat să părăsească locuința. „Admite în parte cererea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, privind pe reclamanta Caratan Cornelia, în contradictoriu cu pârâtul Pușcă Constantin. Emite ordinul de protecţie pentru o perioadă de 6 luni de la pronunţarea hotărârii, fără somaţie sau trecerea unui termen, prin care dispune obligarea pârâtului de a păstra o distanţă minimă de 150 m faţă de reclamantă, evacuarea temporară a pârâtului din locuinţa situată în municipiul și interzicerea oricărui contact, inclusiv telefonic, prin corespondență sau în orice alt mod al pârâtului cu reclamanta. Respinge în rest cererea, ca neîntemeiată. Atrage atenţia pârâtului asupra faptului că încălcarea oricăreia dintre măsurile dispuse prin ordinul de protecţie constituie infracţiune conform dispoziţiilor art. 32 alin. 1 din Legea nr. 217/2003”, se arată în soluția dosarului.

Precizăm că, potrivit articolului 193 alin. 1 din Codul Penal, lovirea sau orice acte de violență cauzatoare de suferințe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. Totodată, fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă, dar acțiunea penală se pune în mișcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.