Organizația Salvați Copiii sprijină trei școli din Constanța. Alexandrescu: “Am decis să accelerăm dotarea copiilor vulnerabili cu tablete”

0
308
sursa foto: b1.ro

Organizaţia Salvaţi Copiii a activat mecanismul de urgenţă pentru sprijinirea şcolilor în contextul pandemic. Inechităţile sociale au fost agravate, în cazul copiilor care nu au avut acces la şcoala online, iar izolarea, marginalizarea şi discriminarea au repercusiuni atât educaţionale, cât şi psiho-emoţionale pe termen lung. În această perioadă, Organizaţia Salvaţi Copiii şi-a intensificat eforturile de sprijinire şi protecţie a copiilor vulnerabili (copii din familii cu dificultăţi socio-economice, copii ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate, copii refugiaţi sau solicitanţi de azil) şi de colaborare strânsă cu autorităţile locale (primării, inspectorate şcolare, şcoli) pentru a identifica cele mai bune soluţii. Astfel, trei școli din județul Constanța beneficiază de sprijin din partea Organizației Salvați Copiii.

Alte 39 de şcoli au făcut apel la mecanismul de sprijin lansat de Salvaţi Copii, pentru a asigura acces egal şi nediscriminatoriu la educaţie pentru toţi copiii. Acestea au nevoie de tablete şi alte dispozitive de predare online, măşti şi produse dezinfectante. Discutăm despre Şcoala Gimnazială Nr. 1 din Mangalia, Şcoala Gimnazială din Cobadin și Şcoala Gimnazială Nr. 20 “Marin Sorescu” din Constanţa.

Datele studiului “Impactul Covid-19 asupra copiilor din România”, realizat de Salvaţi Copiii România, arată că aproape jumătate dintre copiii din România nu au acces la o tabletă sau la un computer, singurele dispozitive care pot permite o participare reală la lecţiile online.

Închiderea şcolilor şi organizarea arbitrară a unor cursuri şcolare online, acolo unde a fost posibil şi fără instrumente de evaluare a calităţii procesului de educaţie, a dus la situaţii limită. Una dintre acestea este deosebit de gravă: îngrădirea accesului la educaţie pentru copiii vulnerabili, fără acces la internet şi/ sau la dispozitive care să le permită participarea online.

Gabriela Alexandrescu, preşedinte Executiv Salvaţi Copiii România, a precizat: “Neparticiparea şcolară are efecte pe termen lung şi la fel de periculoase ca pandemia, de aceea, am decis să accelerăm dotarea copiilor vulnerabili cu tablete, pentru a nu rămâne în afara procesului de educaţie, precum şi sprijinirea şcolilor şi a cadrelor didactice, astfel încât incluziunea educaţională să fie reală”.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.